MIHALINEC NAJAVIO VELIKI PROSVJED U PONEDJELJAK U ZAGREBU I POSLAO PORUKU PREMIJERU: / 'Samo bolesni umovi mogu tako nešto pomisliti'

Iznio je i detalje novoga prosvjeda. Okupljanje počinje na Trgu republike Hrvatske u 10 sati

22.11.2019.
10:53
Pixsell

Čelnici Sindikata danas su na svojoj presici komentirali novi poziv premijera Plenkovića na nastavak dijaloga:

"Čuli smo da nas premijer poziva na sastanak i traži dijalog. Imate li možda vi taj poziv? Mi nemamo. To je vjerojatno poziv jednak prethodih 20 jer smo gotovo svakog dana tako nešto dobili. Danas ne šutimo, danas govorimo. Na sastanak na kojem će se pregovarati o rješenju naših zahtjeva ćemo se odazvati bilo kad. U ponedjeljak, nakon 14 sati, kada završi naš prosvjed", poručio je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Dodao je kako niti jedan sastanak na kojim se razgovara o osnovici nije taj na kojem će se riješiti zahtjevi sindikata u obrazovanju.

'Nismo instrumenti politike'

"Odbijamo svaku pomisao da su naši zahtjevi zapravo zahtjevi za promjenu vlasti u Hrvatskoj. Samo bolesni umovi mogu tako nešto pomisliti. Mogli smo to riješiti u svibnju, kad nismo ni znali da će kampanja. Plenković je isplanirao da imamo prosvjed šutnje na dan kad su objavili datum za predsjedničke izbore. Odbijamo svaku sumnju da smo mi instrumenti nečije politike. Mi imamo jedini interes, a to su zaposleni u odgovoru i obrazovanju. Ova Hrvatska će ići u kameno doba ostanu li učitelji na dnu", poručio je Mihalinec.

Iznio je i detalje novoga prosvjeda u ponedjeljak. Okupljanje počinje na Trgu republike Hrvatske u 10 sati. Kolona kreće u 11 sati.

"Očekujemo ogroman broj ljudi. Kolona će ići Masarykovom, Gundulićevom, Ilicom pa do Trga. Omogućili smo roditeljima koji nisu iz Zagreba da našim autobusima dođu na prosvjed. U ponedjeljak očekujemo Hrvatsku", kaže Mihalinec.

Imaju potporu brojnih sindikata

Dodaje i kako im je stigla potpora brojnih sindikata koji će ih sigurno podržati na prosvjedu.

"Nama potpora dolazi, dobili smo je od raznih udruga, građana. Znamo da ima onih i koji nas ne podupiru", ističe Mihalinec ponovivši poziv na prosvjed u ponedjeljak.

"Samo iz našeg sindikata stiže 40 do 50 autobusa i još ih traže. Inače, taj broj autobusa možete pomnožiti s tri, a možda još i više. Nadam se da će Trg biti dovoljno velik", poručio je.

Na pitanje jačaju li pritisci na prosvjetne sindikate, Mihalinec odgovara da jačaju te da su se u to uključili čak i župani.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali