POBJEŠNJELI DOKTOR / Medicinska sestra koju je divljački napao liječnik: 'Rukama je krenuo prema mom vratu, mislila sam da sam gotova'

thumbnail

Iz Kliničke bolnice Dubrava, gdje liječnik koji je napao medicinsku sestru radi kao specijalizant, kažu da nema pravnog osnova za izricanje radno-pravnih sankcija

19.10.2022.
21:16
Play logo

Prošloga petka u Domu zdravlja u Retkovcu napadnuta je 55-godišnja medicinska sestra Renata Brkić koja radi u pedijatrijskoj ordinaciji. Napao ju je mladi liječnik specijalizant u KB Dubrava Ante K., koji je došao po ispričnicu za svoje vrtićko dijete pa se razljutio jer je morao čekati pred vratima. Davio ju je, oborio na pod i slomio joj ruku.

"Uhvatio me za za vrat i bacio na pod. Pala sam na leđa, udarila leđima, glavom i vjerojatno rukom kako sam pala. Taj bijes i taj način skoka na mene, prema meni, onako s obje ruke ispružene prema vratu… Mislila sam da je gotovo", kazala je napadnuta medicinska sestra za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS U AMBULANTI /

Liječnik napao i davio medicinsku sestru zbog ispričnice za dijete: 'Uhvatio me za vrat, gušio pa bacio na tlo'

Image
UŽAS U AMBULANTI /

Liječnik napao i davio medicinsku sestru zbog ispričnice za dijete: 'Uhvatio me za vrat, gušio pa bacio na tlo'

Uvrijeđena supruga vratila se s bijesnim suprugom

Odmah je nazvala supruga, a on policiju. Fotografije s hitnog prijema pokazuju vidljive tragove gušenja. Sve je započelo ranije tog dana kada je u ordinaciju stigla supruga nasilnog liječnika i tražila ispričnicu za sina.

"Imala sam druge pacijente, ali bez obzira na to, ona je tamo vikala. Samo sam joj rekla da mora malo pričekati kod liječnice, da vidimo što je bilo s djetetom, koje datume treba, na što je izišla iz ordinacije. I rekla sam joj da nije istina da nismo dostupni jer je stajala unutra kod mog stola", ispričala je.

'Počeo je galamiti i vrijeđati'

Pred kraj radnog vremena žena se vratila, ali sa sinom i suprugom. U čekaonici je bilo desetak pacijenata, a vrata su bila zaključana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je luđački sjeo na zvono. Ispratila sam jednu mamu van i pitala što je bilo, na što je gospodin Kedžo počeo galamiti i vrijeđati. Rekla sam mu da se ne dere na mene i ne razgovara tako sa mnom. Na to je rekao 'Hoćeš da ti zavrnem vrat?' i skočio na mene", ispričala je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada na medicinsku sestru, oglasili se iz KB Dubrava gdje je napadač na specijalizaciju. Tamo kažu da on nije zaposlenik KB Dubrava, nego je na specijalizaciju stigao iz kninske bolnice. RTL je preko kninske bolnice pokušao stupiti u kontakt s liječnikom, ali bez uspjeha.

'Ovom treba stati na kraj zbog cijelog zdravstva'

Nasilni čin osudile su i Udruga bolničkih liječnika i Hrvatska liječnička komora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo za etiku i medicinsku deontologiju pokrenut će postupanje protiv liječnika koji je napao medicinsku sestru te zatražiti potrebnu dokumentaciju", poručuju iz HLK-a.

Ozlijeđena medicinska sestra razmišlja o tužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam još sto posto sigurna, nisam ni odlučila, ali vjerujem da hoću. Ovom treba stati na kraj. Ne radi mene same, nego radi cijelog zdravstva. Kad pomislim da dođem tamo i otvorim vrata, ugledam njega. Razumijete, ne mogu uopće sad o tome razmišljati", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Inače, za napad na zdravstvenog radnika propisana je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo