RADOVI IDU PUNIM TEMPOM / Rimac oduševio fotkama svog fantastičnog projekta danas i nekad: '2013: 'Šanse za realizaciju? Vjerojatno nikakve...'

Radovi na kampusu Rimac Automobila trebali bi završiti 2023., a u njemu će se nalaziti istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijski sadržaji

1.9.2021.
19:25
Facebook/Mate Rimac
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mate Rimac je u ožujku ove godine najavio gradnju svog tehnološkog kampusa. Jedini i prestižni predstavnik domaće autoindustrije trenutno je raseljen na šest lokacija u Hrvatskoj i Europi, a novim bi kampusom od 95.000 četvornih metara zadovoljio sve potrebe razvoja i proizvodnje svojih hiperautomobila.

Nedavno se doznalo kako će prvu fazu radova na 200.000 četvornih metara zemljišta pored dvorca Kerestinec, kojeg je Grad Sveta Nedelja ustupio Rimcu na 69 godina, izvoditi tvrtka Facies iz Samobora, po projektu arhitekta Marka Dabrovića iz studija 3LHD.

Rimac je statusom i fotografijama na Facebooku otkrio kako teku radovi: "01.05.2013: 'Šanse za realizaciju? Vjerojatno nikakve.' Tada imao ideju za projekt koji je 1% onoga što će Rimac Campus biti. Danas to izgleda ovako... Idemo punim tempom da se projekt završi 2023. kao što smo najavili", napisao je Rimac.

Njegova objava je u sat vremena skupila više od 4500 lajkova, a bilo je i zanimljivih komentara. "Više bagera nego na pristupnim cestama Pelješkog mosta", "Znaš ti šta će tebi jagnjadi trebati dok ovo završiš?"; "Bio sam danas tamo, stvarno dečki delaju sve u 16", samo su neki od komentara pratitelja.

Kampus će biti dom za 2500 zaposlenika, a imat će istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje. Ukupna vrijednost radova je oko 200 milijuna eura. Prema ugovoru s Gradom Svetom Nedeljom, radovi bi trebali biti gotovi do 2023.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali