'Želim se spasiti pakla, odričem se djeteta'

Ljutita zbog pakla u kojem se, kako je kazala, nalazi, jedna je gospođa ovih dana novinarima uputila vrlo neobičan upit.

24.7.2012.
13:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Željela bih se javno odreći svoga djeteta i htjela bih znati koliko stoji vaš oglas u vezi s tim?", telefonski je upit koji je jedna gospođa ovih dana postavila u redakciji Glasa Slavonije.

Gnjevna majka pojasnila je kako se samo na taj način može spasiti pakla u kojemu živi zbog svoje dvoje djece. Pritom je istaknula da je spremna platiti koliko god je potrebno, te da svoju odluku neće promijeniti.

Odricanje nije moguće

Oglasi kakav je i ljutita žena zatražila prije su se zaista objavljivali, međutim, srećom, sada to onemogućava Obiteljski zakon.

"Nekadašnji oglasi više su se davali iz, rekla bih, umjetničkih razloga nego što je odricanje stvarno bilo moguće. Nije se moguće odreći djece, i to posebice maloljetne. Kad su djeca punoljetna, roditelji nemaju obvezu prema njima i jedino ih mogu pokušati isključiti iz nasljedstva, no ni jedno javno odricanje nema zakonskog uporišta", pojasnila je Ružica Vujnovac iz Centra za socijalnu skrb u http://danas.net.hr/specijal/osijek.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali