A ni sa Srbijom nisu bolji

BAŠ DOBROSUSJEDSKI: ‘Ne razgovaramo s Hrvatskom o izbjegličkoj krizi, odnosi su loši’

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je u petak da Mađarska s hrvatskim vlastima ne razgovara o izbjegličkoj krizi jer su odnosi dviju zemalja loši.

“Mađarska zasad ne razgovara s Hrvatskom. I prije nego što je izbjeglički val krenuo, mađarsko-hrvatski politički odnosi pali su na nisku razinu i ne vidim nikakvu potrebu za razgovorima bilo koje vrste prije parlamentarnih izbora”, rekao je Szijjarto na tiskovnoj konferenciji uoči odlaska u Beograd.

Hrvatski premijer se trebao pripremiti za pritisak umjesto da se razbacuje neutemeljenim optužbama i napadima na Mađarsku, rekao je Szijjarto. Hrvatski sustav prihvata izbjeglica raspao se za jedan dan i hrvatske ih vlasti sada usmjeravaju prema Mađarskoj i Sloveniji.

MAĐARSKI ŠEF DIPLOMACIJE TVRDI: Prema Europi hrli 30 milijuna izbjeglica

Mađarska je zbog toga odlučila podići ogradu i na granici prema Hrvatskoj, proglasiti izvanredno stanje u šest graničnih okruga i poslati vojsku na granicu, rekao je šef mađarske diplomacije.

Szijjarto će kasnije u petak u Beogradu razgovarati o očuvanju dobrih odnosa Mađarske i Srbije koji su narušeni gradnjom žičane ograde na granici dviju država.

Nedavno je ustvrdio kako prema Europi ide između 30 i 35 milijuna izbjeglica i da je zbog toga jačanje granica važno.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr