LJUTITI STUDENTI SATIMA BLOKIRALI URED DEKANA: / Iz tajništva su mu morali donositi hranu i piće

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu gotovo tri sata danas su blokirali ured dekana Vlatka Previšića.

24.5.2016.
17:41
Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od 12 sati pa do pola 3 dekan FFZG-a Vlatko Previšić nije izlazio iz ureda jer su nezadovoljni studenti prosvjedovali radi uklanjanja transparenata te su tražili njihov povratak.

Studenti su u prethodnim mjesecima održali brojne plenume na kojima je odlučeno postaviti na pročelje zgrade pet transparentna od kojih je onaj 'Što je previše, Previšić je' uklonjen odmah nakon postavljanja. Krajem prošlog tjedna uklonjen je transparent 'Mislim, dakle smijenjena sam' koji je aludirao na prodekanicu Branke Galić, čiju smjenu Fakultetsko vijeće nije prihvatilo. Nakon te odluke Vijeća, dekan je poručio prodekanici kako u nju više nema povjerenja. Preko vikenda su uklonjeni i transparentni 'Eppur si muove', 'FFZG protiv klerikalizacije obrazovanja' i 'FFZG protiv homofobije'.

Nisu uspjeli doći do izjave dekana

"40 studenata zviždi ispred dekanata zbog sustavnog ušutkivanja studenata koje je svoj krajnji oblik doseglo ovaj vikend kad su mučki skinuti i ukradeni transparenti s pročelja zgrade Fakulteta i koji su kolektivno vlasništvo studenata. Dekan ne želi izaći iz ureda. Oglušio se i na zvižduke", poručili su putem Facebooka iz plenuma Filozofskog fakulteta.

Srednja.hr javlja da su pokušali doći do izjave dekana Previšića, ali su ih iz dekanata uputili da se obrate mailom, a odgovor do zaključenja teksta nisu dobili.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali