LIJEČNIK POSLAO BIZARNO PISMO: / 'Cjepivo protiv HPV-a odvratit će dječake od želje budu svećenici!'

Image
10.10.2016.
18:03
Play logo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pozvao je sve mlade u dobi od 9 do 25 godina da se do kraja godine besplatno cijepe protiv humanog papiloma virusa koji je danas uzrokom 70 posto oboljenja raka vrata maternice, drugih karcinoma, ali i 90 posto zaraza anogenitalnim bradavicama. Njihov poziv zasmetao je dr. med. Antunu Lisecu koji je u više škola poslao dramatičan apel kojim pokušava zaustaviti propagandu o prevenciji ozbiljnih bolesti.

"Možda netko ovih dana pokuša preko Vas nagovoriti roditelje za suglasnost oko nekog novog neobaveznog cjepiva djevojčica i dječaka. Molim Vas, nemojte se u to upuštati", stoji u pismu koje je napisao Lisec, a u kojem liječnik nadalje navodi kako se tim cjepivom "zavaravaju oni koji se opredjeljuju bilo za predbračne heteroseksualne ili homoseksualne kontakte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMATE VREMENA DO KRAJA GODINE: /

Besplatno cijepljenje protiv virusa HPV-a, pozvani su svi u dobi od 9 do 25 godina

Image
IMATE VREMENA DO KRAJA GODINE: /

Besplatno cijepljenje protiv virusa HPV-a, pozvani su svi u dobi od 9 do 25 godina

Škole o pismu izvijestile Ministarstvo

Lisec tvrdi i kako cijepljenje ima brojne štetne posljedice, te ističe kako se i cijepljene osobe i oni koji koriste prezervativ mogu inficirati i HPV-om.

Play logo

"Čak mogu reći da se većina zaraznih pa i smrtonosnih bolesti prenosi i ljubljenjem. Zato se u restoranima peru čaše i pribor za jelo i nitko ne koristi tuđe čačkalice za zube", navodi Lisec i nastavlja: “Pitam se da li će neki od cijepljenih dječaka potom htjeti postati svećenik ili redovnik? Da li će se neka od vakciniranih djevojčica nakon toga odlučiti postati redovnicom? Da li će oni vakcinirani, ako se ožene, reći svome supružniku da su se prije braka vakcinirali jer su se opredijelili za predbračne heteroseksualne ili homoseksualne odnose".

Neslužbeno se doznaje kako su neke škoel dopis dr. Liseca proslijedile Ministarstvu zdravlja koje je cijepljenje uvrstilo u Nacionalni program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo