Liječnici su ostali iznenađeni onim što ima u tijelu, no ona je sigurno pravo čudo

Ova 11- godišnja djevojčica vozi bicikl, pliva, trenira taekwondo, izvrsno slika i odlična je učenica petog razreda u Čepinu.

29.1.2015.
17:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Naša Ana zapravo nema nikakvu dijagnozu, nego u liječničkim nalazima stoje deseci različitih pojmova. Laički rečeno, u lijevom dijelu srca, koji jedino ima, bilo je nedostataka koji su otklonjeni dvjema operacijama u austrijskom Linzu. Ondje su joj učinjene pretklijetke i klijetke na toj strani srca, a problem je što aorta nije na svome mjestu. Osječki su nam liječnici rekli da ovakav slučaj nisu imali u svojoj praksi", rekla je majka Mirela za Glas Slavonije i priznala da je zajedno sa suprugom Vladimirom Anu do treće godine držala pod staklenim zvonom.

Potom su je odlučili upisati u vrtić i nisu pogriješili, a nakon što je krenula u školu, Ana se razvila u prelijepu marljivu djevojčicu, svjesnu svjesnu svega koja ju, međutim, ne sprječavaju u odličnom svladavanju gradiva u školi, pa ni u treningu taekwondoa.

Toliko posebna, predivna...

Veliku potporu ima upravo u nastavnicima i školskim prijateljima kojima uzvraća iskrenim prijateljstvom, a roditeljima odličnim ocjenama i odgovornim ponašanjem.

"Iskreno, suprug i ja pitali smo se jesmo li gotovo zdravo dijete pustili na tako teške dvije operacije. Ipak, znamo da bi bez njih u jednom trenutku došlo do nepovratnog stanja. O transplantaciji ne razmišljamo, to više što Ana ima tzv. status inverzus organa, odnosno oni nisu na svome mjestu, nego na suprotnim stranama u tijelu. Ali sve funkcionira i svakoga dana zahvaljujemo Bogu što je naša Ana toliko savjesna, zrela, a opet toliko različita od druge djece. Toliko posebna, predivna", zaključuje mama Mirela.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali