Lavica Nora bi sljedeći tjedan trebala izaći iz bolnice

Petogodišnja Nora Šitum i dalje leži u bolnici u Philadelphiji. Prošli tjedan zarazila se norovirusom te se od njega nije potpuno oporavila. Roditelji s nestrpljenjem iščekuju rezultate Norinih testnih stanica.

Roditelji Đana i Ivica su i dalje s njom u bolnici, a dobili su smještaj u kući Ronald McDonald nedaleko od bolnice. U tu kuću smještaju se obitelji malih pacijenata koji se tamo liječe.

Tijekom utorka obitelj je s nestrpljenjem iščekivala rezultate Norinih testnih stanica, no oni se još ne znaju, pišu 24sata.

Najveća borba tek je čeka

Podsjetimo, Nori su prije dva tjedna izvukli iz organizma T stanice. Cijeli proces je trajao četiri sata, a ona je morala nepomično ležati. Od tada joj u vratu stoje dvije cjevčice. Ako se nalazi pokažu u redu, odnosno da su se stanice spojile s HIV-om, tada sve njezine stanice idu u laboratorij kako bi se u njih “ugradio” HIV.

Nakon toga istim procesom, spajanjem katetera na cjevčice, vraćaju joj T satnice u organizam. Tada će početi njezina najveća borba.

Pregledi svaki dan

Nora se oporavlja od norovirusa koji se proširio Philadelphijom. Ako joj se stanje stabilizira, sljedeći tjedan mogli bi je pustiti iz bolnice kako bi bila s roditeljima dok njezine stanice ne budu spremne za vraćanje u organizam.

Ako curicu puste iz bolnice svaki dan će, oko dva tjedna, morati na preglede.

Povratak na Net.hr