Play ponuda

Kupujemo lažnu Vegetu, salamu Poli, lijekove...

shimmer fallback

Paralelno s padom kupovne moći građana, Hrvatsku sve više preplavljuju 'lažnjaci'.

22.8.2010.
22:43
Play ponuda

Državni inspektorat u cijeloj 2009. podnio je 197 optužnih prijedloga za pokretanje prekršajnog postupka zbog prodaje krivotvorene robe, dok je samo u prvoj polovici ove godine podnio čak 169. Sudeći po tome, do kraja godine broj otkrivenih krivotvorina možda će biti i dvostruko veći nego lani.

Do 30. lipnja obavljene su 1.453 kontrole, podneseno je 169 optužnih prijedloga, a oduzeto je proizvoda u vrijednosti 105.932,04 kune, potvrdili su Jutarnjem listu u Inspektoratu.

Inspektori su u nadzorima pronašli najveći broj kopija UGG-a, Lacostea, Dolce&Gabanne, Nikea, Billabonga, Pume, Hello Kitty, Luisa Vuittona, ali i dresova Hrvatskog nogometnog saveza.

Krivotvorine se ne prodaju samo na tržnicama i preko oglasnika, nego i u trgovinama koje su ovlaštene da prodaju isključivo originalne brendove!

Građanima prijeti opasnost od krivotvorene hrane, pića i lijekova.

"Zbog krivotvorenih prehrambenih proizvoda, lijekova, dječjih igračaka, autodijelova, pa i parfema, kupci riskiraju oboljenja, opekline i druge štetne posljedice. Utvrdili smo povrede prava na žig i na Vegeti i polutrajnoj kobasici Poli, kao i na alkoholnim i bezalkoholnim pićima", upozoravaju u Državnom inspektoratu.

Play ponuda
Play ponuda