Moći će vidjeti što korisnici socijale stvarno imaju

Započeo je projekt umrežavanja Centara za socijalnu skrb s Poreznom upravom kako bi se dobio kompletan uvid u socijalnu sliku Hrvatske. Ministrica Opačić je najavila da će se ovim stati na kraj nepravilnostima koje postoje pri dodjeli pomoći.

Aplikacija SocSkrb kojom će se informatički povezati sve ustanove socijalne skrbi s Poreznom upravom je u ponedjeljak instalirana u zagrebačkoj podružnici Dubrava koja je bila najopterećenija. Do kraja 2013. godine projekt će zaživjeti u cijeloj zemlji, najavila je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Ministrica je kazala kako se u sustavu socijalne pomoći u Hrvatskoj nalazi 250.000 korisnika, od kojih njih 106.000 koristi novčanu pomoć. “Često puta slušamo ljude koji upiru prstom u neke da imaju i poveću imovinu, da imaju i neke prihode, a opet nekako dolaze u Centar. Međutim, ljudi u Centru nisu imali do sada nikako to provjeriti, prema tome, ova aplikacija koja će biti povezana s podacima u Poreznoj upravi omogućit će ljudima u Centru da imaju malo širi uvid u to što njihovi korisnici stvarno imaju”, kazala je ministrica Opačić, upitana o najčešćim nepravilnostima u sustavu.

Povratak na Net.hr