Play ponuda

KRENULO LJETNO SNIŽENJE! Neke stvari bit će i do 70% jeftinije, ali treba paziti i na 'trikove' trgovaca: / 'To se nerijetko događa...'

Trgovine odjećom su jedne od najpogođenijih pandemijom koronavirusa i zato će sniženja biti potencijalno veća

2.7.2020.
8:48
Play ponuda

Zbog zatvorenih trgovina u posljednja tri mjeseca građani Hrvatske manje su odlazili u dućane. Tijekom iduća dva tjedna očekuje se da će se prodavati i više jer su počela ljetna sniženja. Premda nisu radili točno 47 dana, prema Hrvatskoj gospodarskoj komori očekuje se 30 posto veći promet.

Mnogi posjetitelji popularnog zagrebačkog trgovačkog centra koji su razgovarali s ekipom RTL-a nisu znali da je počelo ljetno sniženje. Prije početka ovog ljetnog sniženja, brojni trgovci ponudili su akcije kako bi spasili poslovanje. Naime, trgovine odjećom su jedne od najpogođenijih pandemijom koronavirusa i zato će sniženja biti potencijalno veća.

Image
MEDITERANSKE ZEMLJE NAKON PANDEMIJE POČELE MAMITI TURISTE: /

Nude se brojni popusti, besplatna noćenja, vaučeri, poticaji...

Image
MEDITERANSKE ZEMLJE NAKON PANDEMIJE POČELE MAMITI TURISTE: /

Nude se brojni popusti, besplatna noćenja, vaučeri, poticaji...

Očekuje se da bi pred sam kraj sniženja neki artikli mogli doseći sniženje od 70 posto

Ono što sve zanima jest kako se kreće ljetno sniženje, a ono je u rasponu od 20 do 50 posto te se očekuje da bi pred sam kraj neki artikli mogli biti na sniženju od 70 posto. No, sniženi nisu samo odjeća i obuća nego i artikli kao što su bijela tehnika i namještaj. Iz Udruge potrošača kažu da na artiklima mora biti označena i stara i nova cijena.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Potrošači su već prije trebali malo pripaziti kako se kreću cijene proizvoda za koji su oni zainteresirani pa kad dođu sniženja da su upoznati s time koje su cijene bile. Jer nerijetko se događa da trgovci prije rasprodaja povise cijenu pa onda je smanje pa mi plaćamo faktički redovnu cijenu", rekao je za RTL Tomislav Lončar, tajnik Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

'I kroz rujan će biti robe koja će biti snižena'

Zaliha robe u skladištima mnogima se nagomilala zbog prestanka rada od 47 dana. Tomislava Ravlić, direktorica sektora za trgovinu HGK, kaže da trgovci onu robu koju sada imaju i koja pripada sezonskom sniženju i po isteku sezonskog sniženja mogu nastaviti prodavati do istekla svojih zaliha. Zato u HGK vjeruju da će tijekom rujna još uvijek biti na raspolaganju robe koja će biti snižena.

Osim ljetnih artikala, na ljetnim sniženjima prodaje se i zimska roba, a za one koji žele izbjeći ljude tijekom kupnje i "ostati doma", mogu obaviti šoping iz udobnosti vlastita kauča jer su sniženja i na internetu.

Play ponuda
Play ponuda