STIGLA NAM JE ZIMA

KOPNENA HRVATSKA JUTROS SE PROBUDILA U MINUSU: Evo kakvo nas vrijeme čeka danas

Sunčano i uglavnom vedro te razmjerno hladno. U unutrašnjosti je ujutro lokalno moguća magla, a prema kraju dana očekuje se porast naoblake sa sjevera, prognoza he Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za danas, 30. studenoga.

Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu će jaka bura postupno slabjeti i okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperaturau unutrašnjosti od 2 do 6, na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Jutros se u Hrvatskoj svugdje osim na obali bilježe temperature ispod nule, a najniža temperatura od -10 stupnjeva izmjerena je u Crnom lugu u Nacionalnom parku Risnjak.

Promet otežan, ali bez zabrana

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u čvoru Zabok u smjeru Maclja vozi se otežano, zbog prometne nezgode, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog razminiranja uz autocestu A1, danas, 30. studenog od 8 do 15 sati za sav se promet zatvara dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, u oba smjera. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina (DC50, DC27 i DC502). Razminiranje traje do 10. prosinca, a u slučaju loših vremenskih uvjeta radovi se odgađaju. Korisnike molimo za razumijevanje.

Zbog radova na autocesti A1 u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba, danas do 18 sati vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Od 80 do 13 sati kroz tunel Malu Kapelu zbog radova će biti prekidan promet u oba smjera dva puta po 15 minuta.

 

Povratak na Net.hr