KONTROVERZNI DON STOJIĆ: / 'Ljekarnici koja je odbila dati kontracepciju treba dati nagradu'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Don Stojić izjavio je kako mu je zadovoljstvo raditi posao koji voli bez obzira na česte medijske napade

24.11.2018.
19:52
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Play logo

Drugog dana TradFesta uručena je godišnja nagrada "Svjedok godine" studentskom kapelanu svećeniku salezijancu don Damiru Stojiću "zbog hrabrog svjedočenja, snažne prisutnosti u javnosti i društvenog utjecaja, posebice na mlade", zbog čega je, kako se navodi u priopćenju udruge Vigilare, meta napada lijevih organizacija i medija.

Image
NOVI ISPAD DON STOJIĆA: /

'Ne može se pretjerati s vjerom, osim ako ste žena koja mora obavljati svoje staleške dužnosti'

Image
NOVI ISPAD DON STOJIĆA: /

'Ne može se pretjerati s vjerom, osim ako ste žena koja mora obavljati svoje staleške dužnosti'

'Neviđeni medijski napad'

"Također, primjer je uključenosti Crkve u javni život Hrvatske i uspješnog djelovanja svećenstva u društvu, veliki je i beskompromisni branitelj nerođenih, angažirani borac za pravo nerođene djece na život i promicatelj kulture života, zauzeti navjestitelj istine o ljudskoj spolnosti i naravi, promicatelj vrijednosti i ljudskog dostojanstva od začeća do prirodne smrti; očuvanja institucije braka i promicatelj bračnih vrijednosti," stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako je posljednji napad u javnosti doživio je kada mu je, "u neviđenom medijskom napadu na slobodu govora," početkom studenog 2018. otkazano predavanje u zagrebačkoj srednjoj Školi za modu i dizajn nakon što su "vodeći lijevi mediji izvršili pritisak na školu i Ministarstvo obrazovanja".

Preporučio ljekarnicu za dobitnicu nagrade

Don Damir Stojić, kojemu je nagradu uručio predsjednik udurge Vigilare Vice John Batarelo, rekao je da mu je zadovoljstvo raditi posao koji voli bez obzira na česte medijske napade. Spomenuo je, navodi se u priopćenju, i nedavni slučaj jedne ljekarnice iz Zagreba koja je, "pozivajući se na ustavom i zakonima zajamčeno pravo na priziv savjesti, odbila prodati kontracepcijske pilule, zbog čega su uslijedili snažni medijski napadi na nju osobno, a time i na cjelokupno ljudsko pravo na priziv savjesti". Zbog toga ju je preporučio kao kandidatkinju za dobitnicu nagrade iduće godine.

Povratnik iz Kanade

U priopćenju se kaže da je don Damiru Stojić hrvatski povratnik iz Toronta (Kanada), teologiju je završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, poslijediplomski studij u Washington (DC) gdje je na Catholic University of America 2007. magistrirao na katedri moralne teologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u Hrvatsku, u rujnu 2007. dobiva dekret Zagrebačke nadbiskupije za službu studentskog kapelana na zagrebačkom Sveučilištu. Na toj službi je i danas djelujući primarno u Župi Duha Svetoga i zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, ali i diljem Hrvatske, pa i izvan granica, gdje kroz tribine, predavanja, seminare i duhovne obnove promiče teologiju tijela prema katehezama Ivana Pavla II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

U organizaciji Vigilare

Treći TradFest, godišnja međunarodna manifestacija tradicionalnih i konzervativnih lidera, mislilaca i aktivista koji svojim djelovanjem potiču uspostavu tradicionalnih i konzervativnih vrjednota u Hrvatskoj i svijetu, otvoren je u petak u Zagrebu, a organizira ga udruga Vigilare.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo