RASPLET IDUĆI TJEDAN?

KOLINDU STAVIO NA ČEKANJE: Orešković nije potpisao odluku o smjeni Lozančića

Premijer Tihomir Orešković razmotrit će i dući tjedan donijeti odluku o inicijativi predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se razriješi šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, potvrđeno je Hini iz Banskih dvora u petak navečer.

OČEKIVANA ODLUKA: Predsjednica razriješila ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića

Odluku o razrješenju šefa SOA-e, temeljem zakona, supotpisuju premijer Tihomir Orešković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je to i učinila u petak poslijepodne i rješenje uputila u Vladu.

Iz Banskih dvora potvrđeno je da su zaprimili odluku predsjednice o razrješenju ravnatelja SOA-e zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Zaprimili smo inicijativu, koju je predsjednica pokrenula sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH, a premijer će to razmotriti i odluku donijeti idući tjedan, rečeno je Hini.

‘KOJE PONIŽENJE ZA PREMIJERA’: Na presici priča o zajedništvu, a niti ne zna što se zbiva

No, premijer Tihomir Orešković tu odluku  još nije potpisao. Navodno će odluku donijeti tek idući tjedan.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je Odluku o razrješenju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice RH. U petak je raspustila i komisiju za pomilovanja.

OTKRIVEN RAZLOG: Predsjednica raspustila Komisiju za imenovanja zbog Šeksove izjave

Povratak na Net.hr