Kolinda zove Matica, Matic zove Kolindu, ovako izgleda igra 'gluhih telefona'

Komunikacija izmedu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarovic i ministara u Milanovicevoj vladi je sve intenzivnija. Ministar branitelja Predrag Matic, koji je na kraju dobio predsjednicin poziv da je posjeti, postupio je tako da je on uputio poziv da ona posjeti – njega.

“Zvali su me u petak iz Ureda predsjednice, ali zbog brojnih obveza nisam se taj dan mogao odazvati. Osim toga, premda zaista nisam sujetan i ne predstavlja mi nikakav problem odlazak na Pantovcak, mislim da bi logicnije bilo da predsjednica dode u Ministarstvo branitelja”, kaze ministar Matic za Novi list.

“Ona je vec tri puta navratila u sator gdje su prosvjednici i ako bi sada napravila jos tih nekoliko koraka i usla u Ministarstvo i sastala se sa mnom, pokazala bi da postuje tu instituciju, makar joj je trenutacno na celu covjek koji nije njezina politicka opcija”, rekao je Matic.

Ako predsjednica prihvati njegov poziv, Matic joj namjerava iznijeti svoje argumente u vezi s prosvjedom, kojem je glavni zahtjev njegova smjena s ministarskog polozaja. No, kad bi Grabar-Kitarovic prosla pored satora i usla u Ministarstvo branitelja, ona bi na taj nacin zapravo priznala legitimitet Maticu, kojeg mu prosvjednici odricu.

Ministar Matic na ovo odgovara: “Mislim da tu ne moze biti kalkulacija. I meni ti ljudi iz satora nerijetko dobacuju, a nedavno mi je jedan, kad sam isao na sjednicu Vlade i imao tamno odijelo, viknuo: ‘Dabogda ti i majka nosila crninu’. Priznajem, opsovao sam ga, nisam izdrzao. Kasnije mi se cak i Klemm ispricavao.”

Matic smatra da bi predsjednica svojim dolaskom u Ministarstvo pokazala da “respektira institucije” i da stiti njegovo “dostojanstvo”.

Ipak, podsjetimo da je ministar Matic prosli tjedan sam izjavio da bi mu bilo “drago” da ga predsjednica pozove pa da ona napokon cuje i drugu stranu.

Nakon sjednice Vlade izjavio je pred novinarima da mu je zao sto je predsjednica zvala ministra obrane Antu Kotromanovica, ali ne i njega.

“Naravno da mi je zao. Kako branitelji broje 130 dana svoga prosvjeda, tako i ja trpim svih tih 130 dana i vjerojatno cu trpiti jos, do sljedecih parlamentarnih izbora. Zasto me nije pozvala, to trebate pitati nju”, ponovio je Matic.

Sada kada ga je Grabar-Kitarovic pozvala, Matic se odlucio na drugaciji potez, pa je on pozvao nju da ona njega posjeti u Ministarstvu branitelja.

Povratak na Net.hr