Ugrizla ga zmija, liječnici mu jedva spasili život

Davora Vajdića zmija je ugrizla u polju kod Sesveta. Dok je došao motociklom do kuće, koja je bila u blizini, glava i vrat su mu natekli, te se srušio na cestu. Supruga ga je pronašla kako povraća i potom hitno zvala liječnike. Jedva je preživio.

Četrdesetčetverogodišnjeg Davora Vajdića u nedjelju je u polju u mjestu Adamovac kod Sesveta za palac na ruci ugrizla zmija. Odmah nakon ugriza sjeo je na motocikl i krenuo prema svojoj kući. Već pred kućom mu je pozlilo te se srušio s motocikla. Supruga ga je našla s otečenim vratom i glavom kako povraća na cesti.

U bolnici se gušio i izgubio svijest

“Odvezli smo ga u Dom zdravlja u Sesvete gdje su nam rekli da nemaju serum. Hitna pomoć je iz Zagreba stigla za 45 minuta. Iako smo im rekli da je supruga ugrizla zmija, nisu donijeli protuotrov sa sobom. Dali su mu lijekove protiv boli, a serum je dobio sat vremena poslije, kad je prevezen u Zagreb. Prebacili su ga u kliniku Fran Mihaljević gdje su ga morali odmah intubirati. Otekao mu je jezik te se gušio. Izgubio je svijest”, ispričala je za 24sata Davorova supruga Ljubica. Davor je tek u petak počeo dolaziti svijesti. Njegova supruga kaže kako je cijelo vrijeme zbog bolova pod jakim sedativima.

Ugrizla ga riđovka

“Kaže da ga boli svaki dio tijela. Ima dva velika crvena mjehura na mjestu gdje ga je zmija ugrizla”, kazala je Lubica. Prema riječima toksikologa Franje Plavšića riđovka koja je ugrizla Davora imala je nešto blaži otrov od poskoka.

“Sreća je što je dobio protuotrov u tih sat vremena. Smrt nastupa nakon nekoliko sati. Jačina otrova riđovke povećava se s temperaturom okoliša. Kako je vani sad jako toplo, i otrov je bio vrlo jak”, dodao je Plavšić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr