Očekujte jaku buru

KIŠA POSVUDA: Jesensko tmurno vrijeme je stiglo, ali proljepšat će se

Petak je posvuda osvanuo promjenjivo do pretežno oblačan, povremeno s kišom, češćom i obilnijom u središnjim krajevima unutrašnjosti. Najmanje se kiše očekuje u Dalmaciji i na istoku gdje će biti i sunčanih razdoblja, prognozira Državni meteorološki zavod.

U unutrašnjosti puše slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, no na Jadranu puše slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a u Dalmaciji još će u prvom dijelu dana puhati jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 19 i 23 Celzijeva stupnja.

Sutra se u unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i vjerojatnijom u prvom dijelu dana. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak, u Slavoniji sjeverozapadnjak, a na Jadranu bura, podno Velebita s jakim udarima.

Najniža temperatura zraka uglavnom od 10 do 15, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna od 13 do 18 na kopnu te od 20 do 24°C na obali i otocima.

Takvo će se vrijeme zadržati još nekoliko dana, no u nedjelju i početkom idućeg tjedna sa zapada stiže proljepšanje, pa će u dijelovima zemlje kiša oslabiti i stati. U Slavoniji će se ipak zadržati idućih sedam dana, prognozira DHMZ. Na Jadranu će bura jačati, pa bi mogla stvarati ozbiljne probleme u prometu, upozoravaju prognostičari.

PRIPREMITE SE NA VRUĆU JESEN: Balkan na udaru ekstremnog vremena

Povratak na Net.hr