Josipović: Pala je Hebrangova maska!

‘Nastup ministra Čobankovića, blago rečeno, neukusan je. Što se Hebranga tiče, žao mi je da se ono ljubazno, duhovito i tolerantno lice iz kampanje pokazuje tek kao maska koja je pala nakon kampanje’, kaže Josipović. Vlada i ja smo na istoj strani pa ga, kaže, čudi antagonizam koji je pokazan s njihove strane.

Predsjednik Ivo Josipović požalio se kako se od prvog dana na poslu suočava s iracionalnim strahom da će rušiti Vladu i HDZ. Novinar Globusa ga je, naime, upitao o izjavama Andrije Hebranga koji je kazao kako je Josipović doveden s ciljem rušenja HDZ-a i pomaganja dolaska ljevice na vlast te da zbog toga podriva rad Vlade.

arti-201003080016006″Počelo je s Gospodarskim savjetom. Ja ću sam birati svoje savjete i njihov sastav sigurno ne znači akt neprijateljstva prema Vladi. Dapače, s tim istim ljudima stalno ili povremeno surađuje i Vlada. Vlada i ja smo na istoj strani pa me čudi antagonizam koji je pokazan s njihove strane. Pokazao sam i riječju i djelom, da poštujući svoju ustavnu poziciju surađujem s Vladom i činim sve da Hrvatska bude bolja i uspješnija. To se posebno vidi na mojim razgovorima s udrugama seljaka”, kazao je Josipović.

Dodaje da je seljake “vratio za pregovarački stol” i ukazao im na moguća kompromisna rješenja te o svemu izvijestio premijerku Kosor. Zato postignuti sporazum Josipović smatra “uspjehom Vlade i seljaka, ali i svojim osobnim uspjehom”.

“U tom kontekstu, nastup ministra Čobankovića, kojemu samo omogućio da se brzo vrati za pregovarački stol, blago rečeno, neukusan je. Što se Hebranga tiče, žao mi je da se ono ljubazno, duhovito i tolerantno lice iz kampanje pokazuje tek kao maska koja je pala nakon kampanje. Hebrang ne bi svakih nekoliko dana kretao u napad da to nije i dio šire strategije. Ali, ipak, pred javnošću ostaje sam sa svojim izjavama. Mislim da mu nakon teza o ‘dovođenju’, ‘instaliranju’ i ‘rušenju’ ostaje da napiše zgodni SF roman. Imao bi bolju prođu nego ove izjave”, zaključuje predsjednik.

Povratak na Net.hr