MUKE PO ANDREJU

JANDROKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE PLENKOVIĆEVOJ VLADI NAJTEŽE: ‘Sve je to zbog društvenih mreža!’

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković požalio se ovih dana da su se na njegovu Vladu sručili skoro svi problemi ovog svijeta.

Plenkovićevu hiperbolu pokušao je pojasniti, a dijelom ju je i prisnažio predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u doista velikom intervjuu Novom listu. Na početku je priznao da je ipak bilo teže vladama koje su bile tijekom Domovinskog rata.

Vladu zadesio Agrokor, Most, požari, poplave…

“Svaka je Vlada imala svoje probleme i izazove. Posebno je teško vrijeme bilo Domovinski rat i velikosrpska agresija, tadašnji problemi ne mogu se uspoređivati ni s čim drugim. Vlada Andreja Plenkovića susrela se s nizom problema koje je naslijedila, koje nije sama izazvala nego su oni ili posljedica nekih bivših politika ili rezultat događaja izvan same Vlade, primjerice Agrokor. A bilo je i prirodnih katastrofa, požara i poplava, na koje se moralo brzo reagirati”, kazao je Jandroković.

Na opasku novinara da je u mandatima svih dosadašnjih vlada bilo i poplava i požara, Jandroković je odgovorio da “svakako jest”, a potom, kao dodatni otežavajući faktor naveo i da je “promijenjen koalicijski partner i formirana nova parlamentarna većina”.

Na novu opasku novinara da HDZ to nije morao, već tako htio, Jandroković je uzvratio da to nije bila volja HDZ-a “nego rezultat oporbene politike Mosta unutar Vlade”.

“Oni su povlačili poteze koji su doveli do prekida suradnje između HDZ-a i Mosta. Nadalje, ovu godinu je obilježila i situacija s Agrokorom, zbog koje je donijet zakon kojim je izbjegnuta gospodarska katastrofa. Da je Agrokor otišao u stečaj izgubljeno bi bilo više desetaka tisuća radnih mjesta, propali bi dobavljači, partneri Agrokora… Nijedna prijašnja Vlada nije imala ovakvu situaciju jer riječ je o najvećoj hrvatskoj tvrtki. Podsjećam da se na početku mandata dogodio i slučaj Orašje, gdje su uhićeni Hrvati optuženi za ratni zločin, što je dovelo do napetosti u odnosima s BiH. Pa odnos INA-MOL, arbitraža sa Slovenijom, pitanje totalitarnih simbola s kojima se nijedna Vlada dosada nije usudila cjelovito suočiti, naglo probuđeni interes Bošnjaka za Pelješki most…”, nizaa je dalje Jandroković sve unutarnjopolitičke i vanjskopolitičke kataklizme koje su zadesile Plenkovićevu vladu.

CERAR OTKAZAO POSJET HRVATSKOJ! Nakon Plenkovićevog govora u UN-u slovenski premijer se predomislio

“Na dnevnoj bazi smo izloženi destruktivnim pritiscima”

Potom je ponudio još jedno dodatno i gotovo nevjerojatno objašnjenje razlog zbog kojeg je Plenkovićevoj vladi teže nego svim prijašnjima (isključujući sada one iz vremena Domovinskog rata).

Razlog su, naime, i društvene mreže i njihov utjecaj u kreiranju i komuniciranju političkih tema.

“Porastao je utjecaj portala i društvenih mreža u komuniciranju političkih tema, pa je i zbog toga danas teže upravljati nego prije. Političari, i Vlada i oporba, na dnevnoj su bazi izloženi raznim, često populističkim i destruktivnim, pritiscima s društvenih mreža, mržnji, atmosferi linča i “prijekih rješenja”, a na to je nužno hitro reagirati”, kazao je Jandroković.

Novinar Novog lista ponovno mu je rekao da su se s istim li sličnim problemiam suočavale i prthodne vlade, no Jandroković je ustrajao na svome.

“Rekao sam da su sve vlade nosile svoje probleme. Ali, čini mi se da je sada intenzitet političkih događaja veći nego za vrijeme prijašnjih vlada”, ponovio je treći puta Jandroković, a tomu ddoao da su gospodarski pokazatelji sadašnje Vlade bolji nego prijašnjih.

‘NEMAM KRATAK FITILJ, AL’ ZNAM SE ZAPALITI: Jandroković komentirao nadimak ‘Njonjo’ i opisao kako na ulici reagra na njega

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr