JANDROKOVIĆ I PREDSJEDNICA EK-A: / S Ursulom von der Leyen razgovarao o programu parlamentarnih stranaka

10.1.2020.
15:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se u petak u Zagrebu s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen s kojom je, među ostalim, razgovarao o programu parlamentarnih sastanaka, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković i von der Leyen razgovarali su o glavnim prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te o programu parlamentarnih sastanaka na kojima će sudjelovati i niz članova Europske komisije.

Sugovornici su istaknuli važnost hrvatskog predsjedanja koje dolazi u izazovnom trenutku za Europsku uniju s obzirom na povlačenje Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a kao i na brojne druge unutarnje i vanjske izazove.

Naglasili su također da nacionalni parlamenti imaju važnu ulogu u postupku donošenja europskog zakonodavstva i približavanja europskih politika i tema građanima. U tom smislu, Jandroković je pozdravio Konferenciju o budućnosti Europe i nastavak intenzivnog dijaloga s europskim građanima. Građani moraju snažnije osjetiti prednosti članstva, poboljšanje kvalitete njihova života i sigurnost koju im pruža pripadnost Uniji, istaknuo je.

Jandroković i von der Leyen izrazili su na kraju zadovoljstvo budućom suradnjom Hrvatskog sabora i drugih nacionalnih parlamenata s Europskom komisijom na brojnim temama od zajedničkog interesa, priopćeno je iz Sabora.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali