OSVRNULI SE I NA MURGANIĆ

IZVELI IGROKAZ DA OSTANE ŽUPAN: ‘Slučaj Tomašević pokazuje koliko Plenković ne kontrolira stranku’

HDZ je trebalo tri mjeseca da reagira, a i onda je ih je Alojz prestigao, a skandalozna izjava ministrice Murganić nije detalj jer njeno ministarstvo sustavni niže propuste.

“Ona je tu napravila cijeli niz grešaka i ne znam kako će se ona iz svega dugoročno izvući, komentirao je skandaloznu izjavu ministrice Murganić o povučenim optužbama za nasilje u obitelji župana Tomaševića novinar Tihomir Ponoš. Dražen Ćurić dodao je i kako ju ne amnestira ni naknadno priopćenje u kojem je izrazila žaljenje jer “su njene riječi pogrešno shvaćene” .

ŠOKANTNA IZJAVA MINISTRICE OBITELJI O ŽUPANU OPTUŽENOM DA TUČE ŽENU: ‘Trebali su to riješiti u obitelji, to vam je tako u braku’

Gostujući na N1, novinari su istaknuli kako ova izjava nije izolirani slučaj te da je upravo zato njena izjava toliko neprihvatljiva. “Njeno Ministarstvo je zaduženo i za Istanbulsku konvenciju. 3. listopada se trebalo objaviti izvješće o javnoj raspravi, koje još do danas nije objavljeno”, rekao je Ponoš.

Istaknuli su kako je i iz imovinske kartice očito da je supruga ekonomski ovisna o Tomaševiću, te da je sasvim moguće kako je povukla optužnicu jer je shvatila da ni od kuda ne dobiva podršku. Osim toga, slučaj je znakovit jer je HDZ-u trebalo tri mjeseca da nešto poduzme. Na kraju su mu rekli da mora odstupiti do 15. siječnja ako ne podnese ostavku, da bi na kraju on sam otišao iz stranke.

“Slučaj Tomašević pokazuje koliko predsjednik Plenković u stvari nema potpunu kontrolu u HDZ-u. Meni se čini da je tu HDZ napravio igrokaz, da Tomaševića izbaci, ali da on ostane njihov župan”, zaključuje Čurić za N1.

Povratak na Net.hr