Gotovo četiri puta manje osvojio je Miroslav Škoro koji je s nešto manje od 40 tisuća glasova izborio put u drugi krug

Prava dominacija dogodila se sinoć na lokalnim izborima u Zagrebu gdje je platforma Možemo! s predvodnikom Tomislavom Tomaševićem osvojila oko 45%, odnosno 147.287 glasova. Ipak, to mu nije bilo dovoljno za pobjedu u prvom krugu: Tomašević će u drugom snage odmjeriti s Miroslavom Škorom, koji je s tri i pol tisuće glasova pretekao Jelenu Pavičić Vukičević.

PLENKIJEVI DEČKI PROPALI, A NA ISTOKU ZASJAO HDZ-OVAC KOJI STALNO NERVIRA ŠEFA / Čeka li nas bježanija u Zagrebu i tko je najveći gubitnik?

Škoro osvojio četiri puta manje glasova

Predsjednika platforme Možemo! zaokružilo je više od 45 posto svih koji su izišli na birališta, odnosno gotovo 150 tisuća Zagrepčana, prenosi RTL Danas.

Gotovo četiri puta manje osvojio je Miroslav Škoro koji je s nešto manje od 40 tisuća glasova izborio put u drugi krug. Najbliže mu je bila Jelena Pavičić Vukičević, a nakon nje HDZ-ov Davor Filipović – jasno je da će Škoro njihove glasove pokušati preuzeti u drugom krugu, ali to mu, s obzirom na Tomaševićevu prednost, nikako nije dovoljno za pobjedu.

Možemo! može dogovoriti većinu u Skupštini

Teoretski bi Tomaševiću za pobjedu bilo dovoljno samo preuzeti glasove SDP-ova kandidata Joška Klisovića.

Uz to, do drugog kruga izbora Možemo! može bez problema dogovoriti i većinu u Skupštini jer su i tu prvi izbor, iako je lista osvojila čak 17 tisuća glasova manje nego Tomašević kao kandidat.

No, samo jedan vijećnik nedostaje im da sami sastave većinu dok je istodobno Domovinski pokret izborio ulazak u Skupštinu, ali sa samo petero vijećnika koliko ih je dobio i SDP, ali i stranka Milan Bandić 365.