LOVI SEDMI MANDAT

IZBORI JOŠ NISU NI ODRŽANI, A ON JE VEĆ POBIJEDIO: Načelniku hrvatske općine treba samo jedan jedini glas

Načelnik općine Gradište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Srećko Papac, vjerojatno najležernije od svih kandidata za načelnike, gradonačelnike i župane dočekuje predstojeće lokalne izbore.

Papac je već i uoči 21. svibnja pobjednik na istima u svojoj općini, jer mu tehnički, za pobjedu i osvajanje sedmog uzastopnog mandata treba samo jedan glas. On je, pogađate, jedini kandidat za načelnika u svojoj općini.

“Samo budi prizeman i onda nema problema”

“Ne treba biti jako iznad naroda, u tome je stvar. Samo budi prizeman i nema problema. Onda ideš s narodom. Vide da si sličan njima. Isti si i dobro”, kazao je Papac za Novu TV.

Mali proračun, a velike investicije

Papac je načelnik od 1993. godine i prvih lokalnih izbora u Hrvatskoj. A od šest dosadašnjih načelničkih mandata na čelu općine s tri tisuće stanovnika, četiri je osvojio kao član HSLS-a, a preostala dva kao član HDZ-a, stranke kojoj je pristupio 2007. godine. Sada je na čelu koalicijske liste HDZ-a i HDSSB-a, jedine koja se prijavila za izbore.

Iako općina ima godišnji proračun od samo milijun i pol kuna, Papac i njegova ekipa uspjeli su u komunalnu infrastrukturu uložiti gotovo 300 milijuna kuna. Nema natječaja, kaže on, na koji se nisu javili, a da nisu prošli.

“U općini imamo ekipu koja je standardna. Njih četvero i ja peti, zajedno sa seoskim grobarom”, kaže Papac.

PLENKOVIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: Većina HDZ-ovih kandidata je definirana, to su sjajni ljudi

 

“Što god treba, on napravi. Najbolji je od svih”

A taj jedan glas koji mu je tehnički potreban da bi po sedmi put postao načelnikom sigurno će dobiti jer ga stanovnici hvale i cijene.

“U Gradištu ne gledaju pripadnost stranke, nego gledaju ono što je napravljeno u samom mjestu. Od samog početka Gradište je najviše na razini cijele županije, s obzirom na proračun, ulagalo u obnovu mjesta”, kazao je za Novu TV Gradištanac Branko Dretvić.

 

“Dobar je. Najbolji od svih. On je za Gradište jedini, drugih nema. Ima, ali on je sve. Što god treba, Srećko Papac napravi”, dodaje Vesna Filipović.

MALA OSVETA BIRAČIMA VELIKIH STRANAKA: Kako je jedna poslijeizborna šala izazvala paniku u Gradištu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr