Play ponuda

IZBJEGLIČKA KRIZA: / Na jug stiglo 160 interventnih policajaca. Spremaju se za obranu granice?

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Željko Lukunić

Interventna policija sprema se za fizičku obranu južne granice na koju bi uskoro preko Crne Gore trebao stići novi val izbjeglica.

2.10.2015.
13:38
PIXSELL/Ilustracija, Željko Lukunić
Play ponuda

Više od 160 interventnih policajaca stglo je u 20-ak kombija u bazu Plat kod Dubrovnika. Informacija je to koju je iznio Dubrovnik.net navodeći kako će policajci fizički braniti granicu prema jugu na koju su se od Albanije uputile izbjeglice. Službenih potvrda za to nema. No, činjenica je da se u Albaniji nalazi dvije tisuće izbjeglica koje namjeravaju prijeći u Crnu Goru kako bi svoj put nastavile u Hrvatsku, ali i dalje.

Crnogorci spremni

U prilog tome ide i izjava crnogorske ministrice vanjskih poslova Zorice Kovačević, da je ta zemlja spremana te da će prvi kamp za prihvat i transport izbjeglica do granice s Hrvatskom biti u mjestu Krenza, u blizini prijelaza Božaj, piše Dubrovnik.net.

"Spremamo se za prihvat do dvije tisuće ljudi. Imamo 17 autobusa na raspolaganju i nešto kombija za manji prijevoz. Što se ljudstva tiče, Ministarstvo rada i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Crveni križ i vojska imat će 500 do 600 ljudi. Od trenutka kad stigne informacija da su krenuli prema Crnoj Gori, državi će biti potrebno nekoliko sati da ih spremno dočeka”, kazala je Kovačević.

Dubrovnik.net/Danas.hr

Play ponuda
Play ponuda