ZAMJERAJU I NOVOM MINISTRU

IZ HSU-A PORUČILI: Rekonstrukcija vlade je doživjela krah

U HSU ocijenjuju kako je cilj Vlade i dalje mirovinski sustav u kojem su političke privilegije važnije od dugogodišnje uplate doprinosa

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), potaknuta izjavom novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića da je reforma mirovinskog sustava dobro pripremljena i da će se nastaviti, zaključila je u ponedjeljak da je rekonstrukcija Vlade doživjela krah.

“Zamjena jednog ministra koji ignorira potpise 750.000 građana protiv povećavanja dobi za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina drugim, koji čini to isto, nije nikakva rekonstrukcija Vlade, nego kupovanje vremena kako bi se izigrala jasno iskazana volja građana”, navodi HSU u priopćenju i zaključuje kako je rekonstrukcija vlade doživjela krah.

U HSU ocijenjuju kako je cilj Vlade i dalje mirovinski sustav u kojem su političke privilegije važnije od dugogodišnje uplate doprinosa.

NOVI MINISTAR RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA: ‘Sindikate ćemo pozvati za nastavak dijaloga’

‘Novi ministar ne poznaje sustav’

“Rekonstrukcija Vlade, prema tome, nije nikakav korak naprijed kako je to predstavio premijer Andrej Plenković nego samo novo miješanje karata u unutarstranačkoj borbi za moć u vladajućoj stranci, pri čemu na interese građana pripadnici HDZ-ove političke elite ne razmišljaju”, smatra HSU.

Za novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića u HSU kažu da pokazuje nepoznavanje mirovinskog sustava kada tvrdi da su mirovine rasle 7,54 posto. Novom ministru zamjeraju i izjavu da je potrebno produljiti ostanak ljudi na tržištu rada dok u isto vrijeme Vlada ne poduzima ništa kako bi se riješio problem propasti radnih mjesta u industriji, prije svega u brodogradnji.

“Hrvatska stranka umirovljenika izražava žaljenje zbog činjenice što se članovi Vlade i HDZ-a nisu uspjeli izdignuti iznad interesa svojih fotelja i predložiti ljude i ideje koji koriste svima, a ne samo njima”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Silvano Hrelja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr