Muljanje s izbornim rezultatima

IVAN VILIBOR SINČIĆ: Petrov nas je navlačio mjesecima da kupi izborni mir

Zastupnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić tvrdi da je Božo Petrov mjesecima “navlačio” njegovu političku opciju kako bi kupio izborni mir. Također ističe da je bilo nepravilnosti na izborima na koje je DIP reagirao zakašnjelo, te da su im rekli da će glasove brojiti bez njih.

Da smo išli s Lovrinovićem imali bismo 40 mandata na izborima. Rekao je to saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić gostujući na N1 dodajući kako je Lovrinović rekao kako je lakše napraviti platformu s Mostom te je onda prešao k njima.

Na pitanje zašto oni nisu išli s Mostom, Sinčić je odgovorio: “Problem je bio u Petrovu, saznali smo da nije htio s nama. Možda nije smio, ali nije mu teško palo navlačiti nas godinu dana čime je kupio izborni mir. Koristio je izgovor da naše metode rada nisu dobre, ali mislim da to nije bio pravi razlog. Htjeli su nas pridobiti, ali pod svojim uvjetima, što nismo mogli prihvatiti”.

Komentirajući situaciju Mosta Sinčić je također rekao kako Živi zid ima obavezu prema biračima i budućnosti zemlje da ne nestane.

Premijer ga razočarao svojim dokumentom o reformama

Na pitanje zašto je napao premijera i ministra financija, zastupnik Živog zida je kazao kako se razočarao prvim dojmom, jer nije na ničem drugom ni mogao procijeniti te ljude. Dojam koji je, pak, stekao je da će Orešković nastaviti s procesom bivše Vlade “kidanjem listova i grana s hrvatskog stabla, dok ne bude ogoljeno”.

Razočarao ga je i dokument koji je premijer podijelio sa zastupnicima prije glasovanja o Vladi.

“Nisam očekivao debeli dokument, ali nisam ni sedam stranica na kojima je nešto nabacano. Očekivao sam da ćemo raspravljati u detalje o svemu što će Vlada raditi. Na stolu nismo dobili ništa konkretno osim tog dokumenta,” kazao je Sinčić.

I on tvrdi da je na izborima bilo nepravilnosti na koje DIP nije reagirao

Osvrćući se na izbore i on je kazao kako je bilo nepravilnosti na koje se reagiralo zakašnjelo.

“Tijekom izbora bilo je nepravilnosti, promatrači su prijavljivali nepravilnosti, poput listića za ljude kojih nema, za dolaske s više osobnih iskaznica i slično. Slali smo to DIP-u i reakcije su bile zakašnjele. Zvali bi telefonom biračko mjesto i pitali je li tako, ovi bi rekli da nije, i to bi bilo to. Dijelu naših promatrača se nije dalo da sudjeluju u promatranju, ja sam napisao sve to u više dokumenata, i DIP je rekao ‘Možemo opet brojati glasove, međutim – bez vas.’ To nema smisla, jer da im vjerujem ne bih tražio provjeru od njih”, opisao je Sinčić navodne nepravilnosti.

Rekao je da je za onog koji je jedva na pragu i jedan glas dovoljan da izgubi mandat.

KARAMARKO: Tvrtkom koja je prebrojavala glasove upravljao SDP! DORH ima posla…

Za N1 je također kazao kako će i dalje sudjelovati u borbi protiv deložacija te je pojasnio kako je Živi zid platio samo dio kazni, ali da im suci uglavnom oproste jer znaju da nemaju novca.

O Pernaru kaže da je bilo problema, ali da mediji sve preuveličavaju. Rekao je da je Pernar član Živog zida, i da politička suradnja i prijateljstvo ostaju.

ODGOVOR NA OPTUŽBE: DIP podiže kaznenu prijavu zbog moguće izborne prijevare!

BOŽO PETROV: Karamarko vjerojatno nije spominjao krađu ne želeći raditi pritisak u pregovorima

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr