'ISKRENO TUGUJEM ZBOG SMRTI MOG PRIJATELJA I BRATA': / Bivši ruski veleposlanik Anvar Azimov oprostio se od Bandića biranim riječima

Bivši ruski veleposlanik Anvar Azimov biranim je riječima izrazio sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

28.2.2021.
17:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši ruski veleposlanik Anvar Azimov u nedjelju je izrazio sućut zagrebačkoj dogradonačelnici Jeleni Pavičić Vukičević povodom smrti Milana Bandića. Zagrebački je gradonačelnik preminuo noćas u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

"Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku. Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda.

Dubuko tugujem, plačem i u ovim teškim za Vas vremenima sam u mislima s Vama. Svaku godinu smo slavili zajedno rođendan s g. Milanom Bandićem, te za sad moram ja slaviti ga i za mog omiljenog i dragog Milana. Izražavam iskrene sućut udovici, gospođi Vesni", poručio je Azimov.

Jutarnji podsjeća kako su se Bandić i Azimov često družili i radili na projektima. Tako su zajedno u Zagrebu otkrili biste Juriju Gagarinu i Aleksandru Sergejeviču Puškinu, a često su viđeni i na raznim kulturnim manifestacijama. Azimov je čak Bandića nazvao glavnim motorom razvoja odnosa Hrvatske i Rusije, a dosadašnji je zagrebački gradonačelnik dobio i orden od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali