DOVIĐENJA, A NE ZBOGOM

SPREMA LI SE POVRATAK IZ SJENE? Milanović će povući potez koji možda otkriva njegove planove za budućnost

Zoran Milanović i dalje je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a. To je zapravo glavna vijest nakon sinoćnje sjednice tog Kluba, prve otkako je za predsjednika SDP-a izabran Davor Bernardić, piše Novi list.

BERNARDIĆ UVJERLJIVO POBIJEDIO OSTOJIĆA I POSTAO NOVI ŠEF SDP-a! Milanović ga podržao emotivnim govorom…

Jedino bi logično bilo da je on odmah preuzeo i vođenje SDP-ovog kluba, ali Bernardić i dalje analizira treba li to učiniti ili ne. Stoga Milanović čeka. Iz razgovora s njemu bliskim SDP-ovcima doznajemo da je bivši predsjednik stranke razmišljao i o podnošenju ostavke na mjesto šefa Kluba, ali da je od toga odustao ne želeći na bilo koji način otežati Bernardićevu poziciju.

Novi lider SDP-a na sinoćnjoj je sjednici Kluba rekao da će nakon subotnje Konvencije biti određen čovjek koji će mu biti na čelu. Više SDP-ovih zastupnika s kojima smo razgovarali čude se što Bernardić ima rezerve prema mogućnosti da on bude i predsjednik Kluba, smatrajući da je to jedino politički racionalno.

SNIMLJENI KOD SREDIŠNJICE HDZ-a: Milanović, Gotovina i Čermak u restoranu, evo o čemu su pričali

Kad su SDP i HDZ bili u parlamentarnoj oporbi, njihovi predsjednici uvijek su istodobno bili i šefovi zastupničkih klubova. Zato nemali broj SDP-ovaca ovih dana nagovara i Bernardića da postupi jednako. Međutim, u Bernardićevom krugu tvrde da nema potrebe da se dužnosti kumuliraju i da jedan čovjek radi sve, kao u Milanovićevo i Račanovo vrijeme.

Misle da se Bernardić mora prvo posvetiti “dizanju” stranke na terenu, a da neki drugi, također iskusni zastupnici, trebaju voditi klub. U skladu s ovakvom filozofijom, novi predsjednik stranke imao je ideju da sa SDP-ovim zastupnicima prvo provodi team builiding u Slavoniji, a onda je ipak odlučeno da se prvo održi sjednica Kluba, možda zbog toga što je u saborskim klupama malo SDP-ovaca, pa se htio uvesti red.

Milanović će do 15. prosinca, kada nastupa stanka u radu Sabora, biti zastupnik, a onda će napustiti parlament. Međutim, kako doznajemo, on će svoj zastupnički mandat ipak samo staviti u mirovanje, neće ga završiti. To će mu omogućiti da ga, ako to bude želio, u nekom trenutku ponovno aktivira.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr