ZABILJEŽEN JE PAD / Ipak ne ide sve po Tomaševićevom planu, Petek: 'On jednostavno ne zna! Sramite se, zeleni gradonačelniče!'

Image
Foto: Screenshot Facebook Renato Petek

Da stopa odvojenog prikupljanja otpada u Zagrebu pod Možemo! stagnira, potvrdio je Renato Petek pa je tako Grad Zagreb prošle godine zabilježio pad od 28 posto, dok prosječna stopa diljem Hrvatske raste

1.8.2023.
14:47
Screenshot Facebook Renato Petek
Play logo

"Sramite se, 'zeleni' gradonačelniče!", tako svoju objavu na Facebooku započinje Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Da stopa odvojenog prikupljanja otpada u Zagrebu pod Možemo! stagnira, potvrdio je i Petek. Tako je Grad Zagreb prošle godine zabilježio pad od 28 posto, a prosječna stopa diljem Hrvatske raste.

"Gradonačelnik jednostavno ne zna! Manipulira podacima kad govori o temi otpada i onda doživi ovakav porazni rezultat oko stope odvojenog prikupljanja otpada, a što dokazuje službena statistika", napisao je zastupnik skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demantirali su ga službeni podaci

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je izvješće za 2022. godinu o komunalnom otpadu i stopi odvojenog prikupljanja otpada. Te podatke gradonačelnik Tomislav Tomašević, prema Petekovima riječima, nekoliko je puta odbio dati zastupnicima u Gradskoj skupštini. Iako zagrebački gradonačelnik tvrdi da je stopa odlaganja otpada veća i da sve funkcionira kako treba, čini se da to ipak nije tako. Demantiralo ga je, dodao je Renato Petek, stanje na terenu, ali i službeni podaci Ministarstva.

Image
NAKON ZABRANE AZOP-a /

Zagreb nastavlja videonadzor koristiti u kontroli odlaganja otpada: 'Unutarnji akt u roku tjedan dana'

Image
NAKON ZABRANE AZOP-a /

Zagreb nastavlja videonadzor koristiti u kontroli odlaganja otpada: 'Unutarnji akt u roku tjedan dana'

Pretprošle godine Grad Zagreb ostvario je rezultat od 31,4 posto odvojenog prikupljanja otpada. Tako je dokazano, smatra Petek, da Tomašević nema rezultate na području gospodarenja otpadom te da nije prihvatio nikakve sugestije stručnjaka i dobronamjernika.

I sam Renato Petek, kaže, predlagao je inicijative kako bi se rezultati poboljšali, no gradonačelnik ništa nije prihvatio. Zastupnik skupštine Grada Zagreba napisao je u svojoj objavi da je ukazivao na "potrebu nabavke potrebne infrastrukture, dovoljnog broja kamiona i spremnika, boljih plaća i uvjeta rada te opremu za radnike Čistoće, pa do potrebe otvaranja Centra za oporabu, borbe s divljim odlagalištima, uvođenja polupodzemnih spremnika na području cijeloga Grada..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa nije poduzeo

"Osušio mi se jezik koliko sam govorio o rješavanju problema redovnog i učestalijeg odvoza otpada s kućnog praga, posebno plastike i papira. Ozbiljnije i opsežnije teme poput problema s realizacijom kompostane, sortirnice, pa i gradnje energane, sada se neću ni doticati. A ponajviše neću o lijepom suradnjom s Petrom Pripuzom kojem Tomašević i dalje puni džepove novcem Zagrepčana jer ništa nije poduzeo oko izgradnje sortirnice za plastiku, papir, staklo i metal za koju mu je Bandić ostavio spreman projekt", završio je Renato Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo