IZAŠLI NA TEREN

INSPEKCIJE VEĆ PROVJERAVAJU KAFIĆE: Evo koje su najčešće propuste dosad utvrdili

U dva dana je 61 inspektor obavio 770 nadzora i izrekao 41 pismeno upozorenje vlasnicima otvorenih ugostiteljskih objekata

Inspekcije su prvog dana popuštanja epidemioloških mjera i otvaranja terasa ugostiteljskih objekata izašle na teren kako bi utvrdile poštuju li se nove odredbe. Prema posljednjim podacima, koje je doznao RTL, u dva dana je 61 inspektor obavio 770 nadzora i izrekao 41 pismeno upozorenje. Većina je nepravilnosti, koje su se uglavnom odnosile na premalen razmak među stolovima te nejasno isticanje dopuštenog broja gostiju, otklonjena na licu mjesta.

“Kava se danas prodalo dosta, ali mislim da nam je u prilog dosta išlo i jako lijepo vrijeme danas, ali se na ljudima dosta vidi da im je nedostajao cijeli ovaj radni ritam i ispijanje kavica u miru na svojim stolcima”, komentirala je konobarica Nina Čutura, dodavši da se stvari još nisu vratile u “staro normalno”: “I još neko vrijeme i neće, ali idemo ka dobrom smjeru ako se mene pita. Mi se držimo mjera, ali nisu bile nikakve inspekcije niti upozorenja”, dodala je.

Novim odredbama omogućen je rad terasa ugostiteljskih objekata do 22 sata. Iako je bilo mnogo polemika oko toga, glazba je ipak dopuštena, ali ne smije biti jača od 50 decibela.

‘JEDVA SMO DOČEKALI’; Terase u centru Zagreba, ali i diljem zemlje danas su bile pune: ‘Puno znači da možemo izaći malo na zrak’

Inspektorica u krimenu

Inspektorat nije jedini bio na terenu. U njihove je odaje ušao Uskok kako bi uhitio sanitarnu inspektoricu koju sumnjiči da je od studenog do veljače lažirala zapisnike te omogućavala kafićima u Zagrebu da rade mimo zabrane, a zatim uz 2000 eura mita “sredila papire” za registraciju lijeka koji nije imao odobrenje Ministarstva zdravstva da bude u prodaji.

Iz Državnog inspektorata poručuju da imaju nultu stopu tolerancije za svaki oblik korupcije i kriminala te da će surađivati s državnim vlastima i dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

USKOK USKOČIO U INSPEKTORAT: Kazneno gone inspektoricu koja je omogućavala rad kafićima, nije joj to jedini grijeh

Povratak na Net.hr