VELIKI TALENT

IME OSJEČKOG UČENIKA OBIĆI ĆE SVIJET: Za Filipa (18) odnedavno zna i slavna NASA!

Mladi dizajner iz Osijeka nedavno je pobijedio na natječaju za izradu plakata za Svjetski tjedan svemira. Oduševio je svojim grafičkim rješenjem plakata za globalnu razinu.

Za 18-godišnjeg Filipa Glogoškog, učenika četvrtoga razreda osječke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, odnedavno zna i NASA. Naime, Filipovo grafičko rješenje plakata, kojim će biti obilježen Svjetski tjedan svemira, osvojilo je prvo mjesto na natječaju NASA-e i obići će cijeli svijet, piše Dnevnik.hr.

Tema je bila promatranje Zemlje iz satelita, a mladi je Osječanin na njoj je radio čak i noćima. Rješenje je moralo ispoštivati i iznimno stroge kriterije. “Dijelovi satelita moraju se razlikovati npr. kapsula od solarnih panela. Jedan tip mora biti američki, drugi ruski i kineski, jer radi se o plakatu koji ide na globalnu razinu”, pojasnio je Filip na kojeg su ponosne njegove školske kolege, ali i profesori.

filip glogoški, plakat

Filip je inače svestran mladić. Šest je godina član Aerokluba Osijek i do sada je dobio više od 80 nagrada. U Klubu kažu kao je postao vrhunski modelar pa je u rad uključen i kao mentor.

Mladi Osječanin stoga ne strahuje za posao kada sutra izađe iz školskih klupa.

Povratak na Net.hr