IDS će podržati Josipovića

Nakon što se sastane s Milanovićem i Čačićem s kojima će razgovarati o zajedničkom nastupu u izbornoj kampanji, sugerirat će biračkom tijelu u Istri da podupre kandidaturu Josipovića, rekao je šef IDS-a Jakovčić.

Predsjedništvo IDS-a u utorak navečer donijeti će odluku kojeg će predsjedničkog kandidata poduprijeti u drugom izbornom krugu, a predsjednik stranke Ivan Jakovčić i potpredsjednik stranke Damir Kajin, koji je bio IDS-ov kandidat na ovim izborima, smatraju kako bi najbolje bilo poduprijeti Josipovićevu kandidaturu.

“Evidentno je da će Istra u velikoj većini podržati kandidaturu Ive Josipovića,” kazao je Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Jakovčić će se sutra sastati s predsjednicima SDP-a i HNS-a Zoranom Milanovićem i Radimirom Čačićem, s kojima će razgovarati o načinu buduće suradnje i zajedničkom nastupu u izbornoj kampanji.

“Nakon tog razgovora sugerirat ćemo biračkom tijelu u Istri da podupre kandidaturu Ive Josipovića. Uostalom sinoćnja Kajinova poruka da će osobno svoj glas dati Josipoviću, bila je dovoljno jasna,” rekao je Jakovčić.

Damir Kajin smatra kako Josipovićevog protukandidata ne treba nikako potcijenjivati, kao ni njegov novac.

“Unatoč tomu što je danas razlika velika, 10. siječnja će rezultat biti zasigurno neizvjestan. Međutim, smatram da bi ovaj put trebao prevagnuti u korist stranaka lijevog centra”, poručio je Kajin, dodavši kako će osobno poduprijeti Josipovićevu kandidaturu jer vjeruje da će SDP-ov kandidat podržati borbu protiv kriminala i nastaviti Mesićevu politiku “čuvanja neovisnosti naših institucija”.

Jakovčić je rekao kako “to što su u drugi izborni krug ušla dva kandidata lijevog centra, potvrđuje činjenicu da je politika koja se danas vodi na razini države potrošena i da građani očito žele promjene”, koje bi se, smatra Jakovčić, trebale dogoditi vrlo brzo.

Ivan Jakovčić je izrazio zadovoljstvo rezultatom IDS-ovog predsjedničkog kandidata.

“Kajin je u Istri izborni pobjednik”, rekao je Jakovčić, koji smatra da je IDS-ov kandidat jednim dijelom bio “penaliziran” zbog IDS-ove principijelne politike da dijaspora ne treba sudjelovati na hrvatskim izborima.

Povratak na Net.hr