Država će dodatno pomoći odvažnima koji odluče pokrenuti svoj posao

shimmer fallback

Brojka nezaposlenih u Hrvatskoj prešla je 370 tisuća.

13.1.2014.
7:53
Play logo

Godine 2013. je radno mjesto samo sebi stvorilo 5.508 osoba. Godine 2012. broj osoba koje su se odvažile za samozapošljavanje bio je 1.605, a godinu ranije bilo ih je tek 722.

Država je onima koji kreću u program samozapošljavanja davala novac za doprinose tijekom prve godine poslovanja, a mjera se nastavlja i u 2014., iako uz drugačija pravila, javlja Al Jazeera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Naime, mikropoduzetnicima će ove godine država dati više od 11 milijuna eura, uz još 3,3 milijuna iz europskih fondova, ali iznos poticaja bit će manji nego lani, maksimalno 3.300 eura. "Od ove godine novina - bit će to potpore male vrijednosti i svi će imati jednaki iznos bez obzira da li osnivaju poduzeće ili obrt i sredstva će se isplaćivati isključivo prema poslovnom planu", kazala je Kristina Alerić, zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nezaposleni trebaju doći s dobrom idejom, a poslovni plan mogu razraditi uz pomoć savjetnika u Zavodu. Nakon što se odredi visina poticaja, registrira se obrt ili poduzeće, te u nekoliko tjedana nezaposlena osoba može postati sam svoj šef. Ako se novac od poticaja iskoristi suprotno dogovoru, sve se mora vratiti državi. http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sve-vise-hrvata-u-programu-samozaposljavanja

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo