DOBRA VIJEST IZ HŽ-A / Besplatan prijevoz za stanovnike Banije do 1. listopada

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Republike Hrvatske

28.6.2021.
15:58
Nikola Ćutuk / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su u ponedjeljak da se do 1. listopada stanovnicima potresom pogođene Banovine i pripadnicima službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete produljuje pravo na besplatan prijevoz.

U skladu sa zaključkom Vlade, HŽ Putnički prijevoz i dalje osigurava besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskoga crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete. Besplatan prijevoz bit će osiguran do 1. listopada 2021., navodi se u priopćenju.

Besplatno na svim relacijama unutar Hrvatske

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Republike Hrvatske, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.

Volonteri Hrvatskoga crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete imaju pravo na besplatan prijevoz prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica. Stanovnici i pripadnici spomenutih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku, priopćeno je iz HŽ-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali