FOTO: Hypo Alpe Adria banku uvrijedio plakat

Uoči proslave Praznika rada 1. svibnja, u redakcije hrvatskih medija stiglo je pismo iz Siska, u kojem tamošnji SDP navodi kako im Hypo Alpe Adria banka prijeti tužbom zbog plakata kojim građane pozivaju na prvomajsku proslavu.

Iz gradske organizacije SDP-a Sisak kažu da Hypo Alpe Adria banka “ucjenom pokušava zaustaviti distribuciju plakata kojima se oglašava proslava Međunarodnog praznika rada u Sisku”, te da je prijetnja tužbom naslovljena na predsjednicu Kristinu Ikić Baniček, “od koje se traži uklanjanje plakata na kojem je ilustracija nilskog konja koji napada grad uz poruku Radničko ne Hypogradu“.

“Osim cenzure plakata, Hypo banka traži i javnu ispriku zbog ‘nanošenja štete ugledu i poslovnim interesima Hypo Alpe Adria banke’. Prijetnja je upotpunjena i riječima da je o svemu obaviješteno i vodstvo stranke”, navodi se u priopćenju.

Plakat je inače nastao kako bi se građane Siska i javnost upozorilo na posljedice gradnje sportske dvorane. SDP Sisak tvrdi da će ta dvorana gradsku blagajnu Siska dovesti na prosjački štap te da je “nesposobna i opasna gradska vlast predala Hypo banci kao taoca neostvarivom i propalom projektu sportske dvorane praktički sve komercijalno isplative nekretnine u vlasništvu Siska”. Tvrde i da će Hypo banka “narednih 26 godina polagati pravo na šestinu svih poreznih prihoda grada, a kada grad neće moći izvršavati svoje obveze iz ugovora kojim se obvezao na dužničko ropstvo Hypo banci, sva će vrijedna imovina Siska završiti na bubnju”.

Inače, zanimljivo je da se u Sisku ovogodišnji Praznik rada slavi čak tri dana, iako je grad u nikad težoj situaciji.

Povratak na Net.hr