HTV nakon istrage: / Dijana Čuljak Šelebaj je nevina

8.6.2011.
10:20

Nakon pojedinih napisa po medijima u kojima se optuživalo urednicu HTV-ovog Dnevnika 3Dijanu Čuljak Šelebaj za neprofesionalnost u obavljanju novinarskog posla, brza istraga unutar HTV-a pokazala je da je Čuljak Šelebaj svoj posao odradila na način da se nije ogriješila o zakone novinarske profesije.

Sporna su bila tri televizijska priloga iz Dnevnika 3 – prvi je prikazan 16. svibnja i bavio se slučajem navodno nestalih 800 tisuća maraka u Rijeci, te sukobom između Slavka Linića, Olivera Grbića i Tomislava Karamarka, piše Jutarnji list.

Drugi sporni prilog emitiran je 20. svibnja, a u njemu je Damir Polančec u nazočnosti svog odvjetnika Ante Nobila izjavio kako je ravnatelj policije Oliver Grbić predložio da HDZ počne pisati anonimne kaznene prijave protiv opozicijskih čelnika jer da postoji previše prijava protiv HDZ-ovaca.

Treći prilog bavio se prijedlogom za osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva i zahtjevom za sjednicom VONS-a zbog optužbi Damira Polančeca na račun Olivera Grbića.

Iz HTV-a poručuju da su prilozi napravljeni u formi izvješća, te su novinarski odrađeni korektno.

Vezani članak:

arti-201106070617006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali