HRVATSKI GRAD KRENUO U BORBU PROTIV BIJELE KUGE: / Za prvo dijete daju 10.000, za drugo 20.000, a za treće čak 50.000 kuna

Grad Imotski novim velikim novčanim poticajima za roditelje pokušava riješiti demografske probleme i povećati natalitet

20.2.2019.
18:04
Jurica Galoic / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako bi pokušali riješiti demografske probleme te povećali natalitet u gradu, Grad Imotski odlučio je uvesti nove visoke novčane poticaje za roditelje novorođenčadi rođene unutar sljedeće dvije godine. Naime, kako piše N1, od 1. siječnja ove godine svi roditelji s prebivalištem u Imotskom ostvaruju pravo na novčanu pomoć u visini od 10 tisuća kuna za prvo dijete, 20 tisuća kuna za drugo dijete, a za treće i svako iduće dijete novčana naknada iznosi 50 tisuća kuna.

Imotski se tako izdvojio kao jedna od perjanica u borbi protiv "bijele kuge", budući da je riječ o jednom od najvećih novčanih poticaja za novorođenčad u Hrvatskoj.

Ambiciozna mjera

„Želim da Imotski bude grad prilika i grad budućnosti, zato smo s početkom godine krenuli u jednu veliku i ambicioznu mjeru poticaja za svu rođenju djecu u našem gradu. Čvrsto stojimo uz roditelje i obitelji te u naredne dvije godine, počevši od 1.1.2019., potičemo svu novorođenčad, odnosno sve naše male Imoćane.

Znamo da je u trenutcima rođenja djeteta podrška roditeljima bitna, zato smo ih, kao grad, odlučili dodatno potaknuti novčanom naknadom. Ponosan sam što u nešto više od godinu i pol dana različitim projektima i oblicima potpora činimo Imotski boljim mjestom za život i vidljivo poboljšavamo kvalitetu života u našem gradu. Moja misija je nastaviti i dalje raditi i ostvarivati velike rezultate i projekte za naš Imotski“, izjavio je gradonačelnik Imotskog, Ivan Budalić.

Rok od 3 mjeseca od rođenja djeteta

Sve roditelje se poziva da Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnesu u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Imotskoga u roku od 3 mjeseca od dana rođenja djeteta. Odluka je dostupna na mrežnim stranicama grada, a svi se građani mogu javiti u urede grada za sve dodatne informacije o navedenoj mjeri, piše N1.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali