Play ponuda

Hrvatska u debelim minusima

shimmer fallback

U cijeloj zemlji jutros je jako hladno. Živa u termometru u Gospiću se spustila na čak -23 Celzijeva stupnja, a u Zagrebu na -15.

14.2.2012.
9:18
Play ponuda

Dobra je vijest da, bar tijekom ovog tjedna, nema naglog zatopljenja, pa što se tiče poplava možemo odahnuti. Tijekom nadolazećih dana temperatura će postepeno rasti, no jutra će još biti vrlo hladna.

To potvrđuju i jutrošnje temperature koje su gotovo u cijeloj zemlji bile ispod ništice.

Gospić i Crni lug na Risnjaku bili su najhladnija mjesta u Hrvatskoj - u sedam sati smrzavali su se na -23 stupnja Celzijeva. U Otočcu je u isto vrijeme izmjereno -20, u Sinju -19, u Karlovcu -18, u Varaždinu -17, u Ogulinu, Delnicama, Slunju, i Plitvičkim jezerima -16, u Zagrebu i Krapini -15, na Zavižanu -14, a u Osijeku, Kutini, Lipiku, Čabru i Pazinu -13 stupnjeva Celzijevih.

U gradovima uz obalu i na otocima je također hladno, no temperature su ipak podnošljivije. U sedam sati u Šibeniku je bilo -4, Rijeci -3, u Zadru i Splitu -2, na Hvar -1, a u Dubrovniku 0 stupnjeva.

Sunčano i toplije

Meteorolozi su najavili da će tijekom dana biti sunčano i malo manje hladno u odnosu na prethodne dane. Jaka i olujna bura koja je danima stvarala velike probleme u prometu očekuje se samo podno Velebita.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od -5 do 1, u primorju oko 4 na sjeveru do 9 stupnjeva Celzijevih na krajnjem jugu.

U srijedu i četvrtak u unutrašnjosti, uz promjenjivu naoblaku, još može biti malo snijega, dok će u petak biti suho i djelomice sunčano. Temperatura zraka u laganom porastu.

specijal-201012070191004-Vrijeme

Play ponuda
Play ponuda