Hrvatska se probudila na čak 28 Celzijevih stupnjeva

Jedva podnošljive temperature nastavljaju se i dalje. Već rano jutros bilo je iznimno toplo diljem Lijepe naše, a velike razlike u visini temperatura nije bilo pogledaju li se kontinentalni dio zemlje i obala.

Visoke temperature i u četvrtak će žestoko ”tlačiti” građane. Pokazuju to i rezultati mjerenja zabilježeni jutros u 8 sati diljem zemlje.

Osvježenje tek od nedjelje

Primjerice, Puležani, žitelji Komiže i Lastova su se probudili na čak 28 stupnjeva. Muke sa samo stupanj nižom temperaturom imali su stanovnici Palagruže, Hvara i Rovinja, a Riječani su se probudili na 26 stupnjeva. Ništa bolje nije bilo ni u unutrašnjosti Lijepe naše. Križevčane i Zagrepčane je u 8 grijalo 25 stupnjeva, a primjerice Varaždince 24 te Županjce 23 stupnja.

Kako je već ranije najavljeno, Hrvati će se i dalje znojiti, i to sve do idućeg tjedna. Za četvrtak je i dalje predviđeno sunčano i vruće vrijeme, te temperature do 40 stupnjeva. Nastavak slijedi i u petak i subotu. Tek će u nedjelju temperature početi padati, da bismo u novi tjedan, prema procjenama Državnog hidrometeorološkog zavoda, ušli s temperaturom nižom i 11 stupnjeva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr