Hrvatska postala popularnija od Tajlanda!

shimmer fallback
8.5.2011.
14:39
Play logo

Hrvatska se u istraživanju Britanaca uvrstila među najpoželjnije destinacije, zauzevši deseto mjesto, s kojeg je istisnula Tajland.

Od destinacija na koje lete, Britancima je na prvome mjestu i dalje Španjolska, slijede Italija, Turska, Francuska, Grčka itd. Hrvatska sve više privlači britanske turiste, a ove bi ih godine, prema najavama, moglo biti još više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine Hrvatsku posjetilo 241.217 turista ili 5,3 posto više nego prethodne godine, a ukupno su ostvarili 1,17 milijuna noćenja. Osim Hrvatske, koja predvodi zemlje regije kad je riječ o privlačenju turista iz Velike Britanije, britanski turisti sve više lete i u druge balkanske zemlje, a najveće je iznenađenje Kosovo, koje je ušlo na listu 100 najpoželjnijih destinacija, zauzevši 67 mjesto.

To se može objasniti uvođenjem novih letova prema Kosovu, ali i prisutnošću britanskih vojnika na tom području. Srbija je na listi skočila za 11 mjesta, a na nju su ušle i Makedonija te Bosna i Hercegovina. Makedonija je zauzela 95., a BiH posljednje mjesto na listi.

Zanimljivi gradovi, fantastična obala i planine te sve više low cost kompanija čiji zrakoplovi lete prema balkanskim zemljama povećali su interes britanskih turista. Zaključak je da Britanci sada žele vidjeti drukčije zemlje koje nude dobru vrijednost za novac, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105070078006 arti-201104300156006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo