BURNE REAKCIJE

HEP ZAPOŠLJAVA: Traže naoružane zaštitare da ih prate dok isključuju ljudima struju

U HEP-u tvrde kako zaštitari u pratnji zaposlenika na terenu nisu neuobičajena praksa

HEP-Operator distribucijskog sustava Elektre Zagreb u potrazi je za zaštitarima koji bi zaposlenicima bili pratnja dok iskapčaju struju građanima koji nisu podmirili svoje račune. To će HEP platiti 4,14 milijuna kuna bez PDV-a, na rok od 12 mjeseci.

Stalna potreba

U HEP-u tvrde kako zaštitari u pratnji zaposlenika na terenu nisu neuobičajena praksa te da se natječaj provodi zbog potrebe za uobičajenim, stalnim zaštitarskim uslugama u poslovnim zgradama i postrojenjima HEP-Operatora distribucijskog sustava Elektre Zagreb koja je po broju korisnika i najveća u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik.

Ima incidentnih situacija

No, HEP priznaje kako je u natječaj unesena mogućnost da se usluge zaštitarske kuće koristi i za zaštitu zaposlenika u slučajevima potencijalno incidentnih situacija pri isključivanju struje dužnicima, iako su takve situacije, navode u HEP-u, rijetke. Ipak, postoje i oni koji znaju vrlo burno reagirati, ponekad verbalno, a ponekad i fizički. To je razlog zbog kojeg svojim radnicima žele osigurati i fizičku zaštitu.

Povratak na Net.hr