'KOŠTA NAS NEPROMIŠLJENOST'

HDZ-ovci UVJERENI DA ĆE IMATI KVORUM: ‘Problemi u Saboru su rješivi’

Na probleme prikupljanja kvoruma HDZ-ovci su tijekom vikenda gledali optimistično. Svi su uvjereni kako će već idućeg petka njihove kolege sjedjeti u klupama u kojima su odavno trebali biti i podizati ruke za predložene zakone, piše HRT.

Među optimističnima je i ministar prometa Oleg Butković koji ističe kako njegovo Ministarstvo priprema nekoliko novih zakona o kojima će svoje mišljenje uskoro morati iznijeti i saborski zastupnici. “Vladajuća većina postoji, ali zastupnici moraju shvatiti da je dolazak na posao njihova obveza, jer o tome ovisi budućnost Hrvatske”, poručio je Butković.

Zastupnici moraju biti svjesni težine trenutka, a ne nepromišljeni

Saborski zastupnik HDZ-a Željko Dilber uvjerava kako će u petak imati kvorum. “Činjenica je da je većina u Saboru tijesna i da nam je bitan svaki glas. Rekao bih da se radi o nepromišljenosti”, poručio je Dilber.

Optimističan je i ministar zdravlja Dario Nakić. “U Vladi ministri korektno komuniciraju i rješavaju probleme na dnevnoj razini. Problemi u komunikaciji na razini Sabora su rješivi, zastupnici moraju biti svjesni težine trenutka”, kazao je Nakić.

U Saboru “glasovanje” zbog kvoruma zapinje već treći petak. Posljednji put, zastupnici su se i po nekoliko puta prebrojavali kako bi na kraju došli do zaključka da kvoruma ipak nemaju. Rezultiralo je to i ostavkama potpredsjednika Kluba HDZ-a, ali i kritikama iz oporbe koja vladajuće proziva zbog nesposobnosti.

POTRES U HDZ-u: Jandroković i Mlakar podnijeli ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika!

Povratak na Net.hr