KRIZA U VLADI

HDZ-OV NOVI POTPREDSJEDNIK: ‘Ako Karamarko ode iz Vlade, slijede novi izbori!’

Oleg Butković, koji je na općem izbornom saboru HDZ-a u subotu izabran za potpredsjednika stranke najvećim brojem glasova delegata, izjavio je nakon izbora kako se nada da će se Most predomisliti oko prijedloga izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

“Ako bude pameti, predomislit će se”, rekao je Butković novinarima koji su ga pitali očekuje li da će Most odustati od nauma da u Saboru podrži oporbeni prijedlog Karamarkova opoziva.

Butković smatra kako je nastavak suradnje s Mostom važan za vladu u kojoj je ministar prometa.

OKONČAN IZBORNI SABOR HDZ-A: Izabrani potpredsjednici, Hasanbegoviću golem broj glasova

Za potpredsjednika je velikim brojem glasova izabran i Darko Milinović, koji je izborni uspjeh nazvao svojim velikim povratkom u vrh politike. “Vjerodostojnost u posljednje četiri godine se isplatila, nastavljam raditi kao član vodstva HDZ-a”, rekao je Milinović.

Darko Milinović

Na pitanje kakav će biti stav novog Predsjedništva o Karamarku i može li on ostati prvi potpredsjednik Vlade odgovorio je: “Tomislav Karamarko mora ostati prvi potpredsjednik Vlade jer samo tako je moguć nastavak rada ove vlade. U protivnom, slijede prijevremeni izbori”.

KARAMARKA DOČEKALI MLAKO, ANIMATORICA NEKOLIKO PUTA POZIVALA OKUPLJENE: ‘Može li to jače? Ipak je ovo pobjednička stranka’

Najveći broj glasova delegata u izboru deset članova Predsjedništva stranke dobio je ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji je kazao kako mu je drago zbog povjerenja koje mu je iskazano na izbornom saboru stranke.

“Članstvo je poslalo poruku kakvu politiku HDZ-a želi”, ocijenio je Hasanbegović, a na opasku kako je očito da ga HDZ ne smatra utegom stranci i Vladi odgovorio je: “Očito ne, upravo suprotno”.

zlatko-hasanbegović

Josipa Rimac nije uspjela dobiti dovoljan broj glasova za dužnost potpredsjednice HDZ-a, no kaže kako to ne doživljava kao poraz. “Članovi su rekli svoje, poštujem odluku stranke, HDZ je velika obitelj koja sutra nastavlja zajedno raditi”, rekla je Rimac. Naglasila je kako je ponosna na potporu koju uživa u svojoj bazi, te kako će nastaviti raditi na dobrobit stranke.

BANDIĆ KARAMARKU: ‘Tomice, od tebe se očekuje da preuzmeš odgovornost! Zatvori se na tri dana i napravi križaljku’

Na pitanje o razlozima zbog kojih nije dobila veću potporu, odgovorila je kako ne misli da su joj delegati okrenuli leđa. “Konkurencija je bila jaka, bilo je jako puno kvalitetnih kandidata i samoj mi je bilo teško odlučiti koga ću zaokružiti, a tako je vjerojatno bilo i drugim delegatima”, kazala je.

josipa rimac

Na pitanje je li kandidatkinja za glavnu tajnicu stranke, o čemu nagađaju mediji, odgovorila je kako će o tome odlučiti predsjednik stranke. “Prihvatit ću svaku odluku koju donese predsjednik stranke”, rekla je Rimac.

SVAĐA NA OPĆEM SABORU HDZ-a: ‘Ispričaj se Karamarku, to je izravni udar na predsjednika!’

Sve o saboru HDZ-a pročitajte OVDJE

Povratak na Net.hr