Nakon što je predsjednik RH Zoran Milanović danas komentirao izjavu premijera Plenkovića kako "pravosuđe nije ničije, a kamoli HDZ-ovo", i poručio Plenkoviću da je on uveo riječ "laže" u vokabular, ubrzo su se oglasili i iz samog HDZ-a.

U svojoj su objavi na Facebooku napisali da su Titova garda i Partija ostale duboko u Milanoviću te da se ponaša kao iskompleksirani luzer.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Prononsirani ljevičar i član beogradske Partije'

"Odavno više nema Titove garde u kojoj je u Beogradu ušao na vlastiti zahtjev u Partiju, no očito su Titova garda i Partija ostale duboko u Milanoviću!

Nakon što je Milanović kao prononsirani ljevičar i član beogradske Partije ignorirao Dan državnosti i nakon što je propala njegova "slavna" inicijativa o uklanjanju proslave pobjedničke Oluje iz Knina, i danas "prekaljeni ratnik" nastavlja s primitivnom retorikom i lažima o HDZ-u i predsjedniku Andrej Plenković. I to čini prigodom posjeta svom koalicijskom partneru iz Mosta – Miri Bulju", napisali su.

'Milanović se ponaša kao iskompleksirani luzer'

"Po običaju, Milanović se ponaša kao iskompleksirani luzer", nastavili su dalje iz HDZ-a.

"I dalje je opsjednut Plenkovićem, još od poraza 2016. godine. 'Prekaljeni ratnik' koji tvrdi da politika treba kontrolirati tajne izvide, koji je sramotio našu zemlju s Lex Perković u cilju sprječavanja procesuiranja udbaških egzekutora, koji traži da partije i stranke postavljaju suce koji svakodnevno krši zakone – posljednja je osoba koja može govoriti o pravosuđu.

Sva nadležna tijela neovisno i neometano rade svoj posao, što je jedini način da izvidi i istrage dovedu do razotkrivanja i procesuiranja kaznenih djela. Milanovića to čudi, možda i zato jer pravosuđe nije tako funkcioniralo u razdoblju SDP-ove Vlade koju je vodio.

Činjenica da u mandatu ove Vlada RH pravosudna tijela svoj posao rade samostalno i neovisno ono je što najviše muči Milanovića. Činjenica da DORH pokreće postupke bez utjecaja politike izbija mu tezu koju često koristi – da HDZ stoji iza hrvatskog pravosuđa. Ta mantra je već niz godina srž njegove politike, a istinska borba protiv korupcije i neovisni rad pravosuđa najbolja je potvrda da Milanović laže", napisali su iz HDZ-a.