KADROVIRANJE

‘SVE JE NA STOLU, A ŠTO ŽELE PITAJTE NJIH’: Plenkovića upitali oko nagađanja koje jako zanima sve u Hrvatskoj

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da je u pregovorima s Mostom o sastavu Vlade i njenom ustrojstvu te ključnim dužnostima u Saboru “sve na stolu”, a na pitanje novinara kako tumači nagađanja da u Mostu dvoje hoće li tražiti četiri ministarstva ili predsjednika Sabora, kratko je odgovorio: “Pitajte njih”.

“Danas u 15 sati s Mostom nastavljamo jučerašnji dijalog u skladu s unaprijed dogovorenim hodogramom. Sve je tema pregovora – sastav Vlade, njeno ustrojstvo, ključne dužnosti u Saboru. Sve je na stolu”, kazao je Plenković ispred središnjice HDZ-a, upitan o čemu će danas pregovarati s Mostom.

VLADA ILI PREKID PREGOVORA: Most i HDZ danas dogovaraju fotelje, a mostovci imaju dvije opcije

Vezano uz funkciju predsjednika Sabora ponovio je kako je već ranije rekao što je HDZ-u važno. Nakon pregovora s Mostom u ponedjeljak Plenković je, upitan koliko je njegovoj stranci važno mjesto predsjednika Sabora, odgovorio kako je ta pozicija važna za njegovu stranku, a na pitanje bi li bio spreman odreći se te dužnosti, istaknuo: “Jako je važno!”.

Želi zajedničku i jedinstvenu Vladu

Upitan o ustroju Vlade i zahtjevu Mosta za “vertikalnim kadroviranjem”, ponovio je kako se zalaže da Vlada bude zajednička i jedinstvena, odnosno da ministri ne budu u “izoliranim odjelima”, nego da djeluju kao kolegij na Vladi. “Isto tako, to može biti i na razini ministarstava. Ne vidim problema u suradnji ljudi koji vode ministarstva na čelnim dužnostima, bilo da su iz HDZ-a ili Mosta”, rekao je.

NAZIRU SE OBRISI NOVE VLADE: Cure imena mogućih ministara, hoće li ovako izgledati Plenkovićev kabinet?

Za najave Sindikata policijskih službenika da će uskoro početi podizati tužbe, jer Vlada nije ispoštovala sporazum po kojem su zaposlenima u državnim službama, pa i policijskim službenicima, plaće od početka godine trebale porasti za šest posto, Plenković je odgovorio kako će se o tome očitovati kad budu u poziciji, odnosno kada se formiraju kao Vlada.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr