NOVA SVAĐA

HDZ EKSPRESNO STAO U JANDROKOVIĆEVU OBRANU: ‘Grmoja, ispričaj se šefu Sabora zbog prijetnji’

Zbog žestokog verbalnog obračuna Grmoje i Jandrokovića u Saboru jutros ekspresno je reagirao Klub zastupnika HDZ-a.

Klub zastupnika HDZ-a i njegov predsjednik Branko Bačić ekspresno je reagirao nakon jutrošnje prepirke predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i Mostovog zastupnika Nikole Grmoje. Bačić je sazvao konferenciju za novinare jer tvrdi da je Grmoja prijetio prvom čovjeku Sabora.

“Time je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona. Na dva upita predsjednika Sabora je li to prijetnja, on je oba puta potvrdno odgovorio”, tvrdi Bačić.

“Zastupnici imaju imunitet za izraženo mišljenje i glasovanje, ali ne za počinjenje kaznenih djela. Zamislite što bi Nikola Grmoja napravio da je njemu netko prijetio. Najmanje što on sad može učiniti je da se javno ispriča predsjedniku Sabora. Ovom press konferencijom štitimo, ne samo dignitet predsjednika Sabora, već i dignitet svakog zastupnika i Hrvatskog sabora kao institucije”, dodao je Bačić, a prenosi N1.

NOVI KAOS U SABORU: Jandroković i Grmoja žestoko se posvađali, uzrujani mostovac mu poručio: ‘Ovo vam je zadnji put…’

Podsjetimo, Grmoju se naljutio na Jandrokovića jer je, kako kaže, propitkivao motive njegovih izlazaka iz sabornice.

“Ozbiljno vas upozoravam. Nećete me vrijeđati na takav način”, rekao je uzrujani Grmoja.

Uslijedio je žestok verbalni okršaj.

“Vi meni prijetite! Ja se vas ne bojim jer vi ste netko koga se čovjek ne bi trebao bojati”, odbrusio mu je Jandroković.

“Vi se svakoga bojite i za svakim trčite, tko god je na vlasti”, optužio ga je Grmoja.

Jandroković je uzvratio: “Ja sam oduvijek u HDZ-u. Dragi prijatelju, ja se vas ne bojim. Trebao sam vam izreći opomenu kada ste dobacivali iz klupe”.

“Ja vam nisam prijetio fizički nego vas upozoravam da nemate pravo propitivati motive mojih ulazaka ili izlazaka iz sabornice. Nemojte to raditi”, rekao mu je Grmoja.

Jandroković je ipak ustrajao u tvrdnji da mu je mostovac prijetio. “Vi ste meni prijetili, a što ste pod tom prijetnjom mislili to ja ne znam. Ali, što god vi mislili mene baš briga, da vam budem iskren”, poručio je Jandroković Grmoji.

Povratak na Net.hr