I JUTROS GUŽVE NA GRANICI / Pljušte reakcije zbog čekanja u kolonama, Srbi bijesni: 'Hrvati misle da su bogovi jer su ušli u Schengen'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Nakon velikih gužvi i višesatnih čekanja na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, jutros je situacija bolja, ali i dalje je pojačan ulazak osobnih vozila u Hrvatsku

9.1.2023.
7:36
Dubravka Petric/PIXSELL
Play logo

Pojačan je ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) . Reporteri N1 razgovarali su na graničnom prijelazu Batrovci/Bajakovo s građanima Srbije koji su više od osam sati čekali prelazak granice. Vidno revoltirani, poručili su da se ovako nešto nikada nije dogodilo i da je to katastrofa.

'Nije bitno koliko čekamo, već koliko ćemo još čekati'

"Znaš što je razlog - što se Hrvati prave da su oni sad bogovi što su ušli u Schengen", rekao je jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne očekujem uopće da idemo naprijed, ovo nije normalno", kazao je drugi građanin Srbije koji radi u inozemstvu i kaže da zbog gužve na granici "teško da će stići na posao".

"Nadamo se da ćemo stići za pet sati, ali čini mi se da će biti i gore od toga", dodao je treći.

Jedan je na pitanje novinara N1 koliko već dugo čeka u koloni za prelazak granice, odgovorio: "Nije bitno koliko čekamo, već koliko ćemo još čekati." Drugog dana Božićnih praznika u Srbiji, na graničnom prijelazu Horgoš 1, gdje je otvoreno čak pet izlaznih traka, čekalo se oko šest sati, a zabilježene su kilometarske kolone putničkih vozila na izlazu iz Srbije. Na Batrovcima putnici su čekali dulje od osam sati za ulazak u Hrvatsku, priopćila je srbijanska Uprava carina, apelirajući na granične službe u Hrvatskoj da ubrzaju rad kako bi se smanjilo čekanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOTALNI PROMETNI KOLAPS /

Nadrealni prizori na graničnim prijelazima i autocestama: Za ulaz u Hrvatsku iz Srbije i BiH se čeka satima!

Image
TOTALNI PROMETNI KOLAPS /

Nadrealni prizori na graničnim prijelazima i autocestama: Za ulaz u Hrvatsku iz Srbije i BiH se čeka satima!

Kolnici mokri i skliski

Iz HAK-a su jutros priopćili i da su zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu brojne katamaranske, brodske i trajektne linije. Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb - Istok u smjeru Bregane, vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama, pa HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

U prekidu je katamaranska linija: Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Novalja–Rab–Rijeka, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak te trajektne linije: Porozina–Brestova, Lopar–Valbiska i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo