Vidjet će kako pomoći ministru

GRADONAČELNIK SAMOBORA: Crnoja mora vratiti zemljište ili ćemo dići tužbu

Nakon što je ministar branitelja Mijo Crnoja pokazao dokumente po kojima, kako tvrdi, nije prekršio ugovor s gradom Samoborom koji mu je darovao zemljište za stambeno zbrinjavanje, gradonačelnik tog grada, inače HSS-ovac Krešo Beljak, na HTV-u je pojasnio da bi ministar ipak morao vratiti zemljište, no rekao je i da će stvar “riješiti s ministrom”.

Grad Samobor darovao je 2010. zemljište Miji Crnoji. Prema Ugovoru, on je u roku od tri godine, do 2013., morao sagraditi obiteljsku kuću, ali to nije učinio. Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, u Dnevniku 3 HTV-a rekao je da se ono što je grad napravio za ministra radi svim braniteljima. “Uvjetno smo mu darovali zemljište, a prema ugovoru po kojem je on u tri godine morao dići kuću, barem u “rohbau” izvedbi. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilješka koja nema veze s ugovorom. Crnoja sam treba vratiti zemljište, a ako to ne napravi moramo podići tužbu”, izjavio je Beljak.

O brvnari koja ima kućni broj ustvrdio je da to reguliraju policijske uprave, te da bi o tome trebalo pitati u PU zagrebačkoj ili samoborskoj. Možemo govoriti o “brvnari”, ali to nije neki preveliki prekršaj, istaknuo je samoborski gradonačelnik.

CRNOJA POKAZAO DOKUMENTE: “Spreman sam u potpunosti namiriti dug od 2013. godine”

Sve po zakonu

Iako je ministar branitelja Mijo Crnoja večeras zaključio, gostujući u HRT-ovu Dnevniku, da gradnju nije počeo jer još nije dobio sve potrebne dozvole, Beljak to demantira. Navodi kako nema logike u tome da netko koči gradnju ministrove obiteljske kuće, ako mu je darovao zemljište.

U razgovoru s ministrom, koji ga je danas nazvao, zaključili su da su jednakog stajališta i da je sve u skladu sa zakonom. I ubuduće ćemo ministru i braniteljima izlaziti u susret, sporna pitanja se ne tiču grada i ne bih želio prejudicirati stvari, kaže Beljak.

Kao potpredsjednik HSS-a, članice Domoljubne koalicije, smatra da to i nije neka afera. Ne radi se o ne znam kakvom kriminalu što se tiče zemljišta. Razriješit ćemo to ovih dana s ministrom i vidjeti kako mu možemo pomoći. Ujedno, i je li ugovor poštivan, ili ćemo ga raskinuti, zaključio je Beljak.

KARAMARKO PORUČIO: “I ja želim znati istinu u slučaju ministra Crnoje”

Povratak na Net.hr