GRAD HEROJ U UZLETU: / Sve više radnih mjesta, izvoze na sve strane svijeta

Vukovar je u posljednjih šest mjeseci dobio tvornicu za proizvodnju lijekova, obuće i remenja. Posao je pak dobilo oko 200-tinjak radnika.

16.6.2015.
9:01
PIXSELL, Davor Javorovic
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uskoro će se u tvornici za obuću otvoriti i novih 60 radnih mjesta. Izrađuju radne i zaštitne cipele i čizme za vatrogasce, policiju i vojsku, a obuća koju oni izrade prodaje se po cijelom svijetu. Uz njihov je rad vezana i velika odgovornost jer kupac, stranac, vrlo je zahtjevan. Upravo zbog toga provjeravaju svaki detalj. Počeli su sa stotinjak pari cipela dnevno, a danas rade i do 200 pari. Plan im je povećati proizvodnju na 400 pari cipela na dan.

Ponosni radnici

"Poslije svega onoga što nam se desilo neka se i lijepe vijesti čuju o nama", rekla je radnica Nada Simić.

I u proizvodnji remenja u posljednja tri mjeseca zaposleno je više od 40 ljudi, a čak 80% robe izvoze, javlja Dnevnik Nove TV.

"Ova tvrtka ima veliki potencijal za izvoz. Tu se može raditi preko 90% proizvoda za izvoz i to je jedna od dobrih stvari u našem gospodarstvu", kazao je direktor tvrtke Ivan Matić.

Spas za Vukovarce

Budućnost 2 337 nezaposlenih Vukovaraca ovisit će o ulagačima. Grad na Dunavu jako je interesantan ulagačima upravo zbog brojnih paketa poticajnih mjera koje se nude. Gradonačelnik Ivan Penava kazao je da jedino u Vukovaru za svako radno mjesto prilikom uplate doprinosa poslodavac dobije 50% nazad doprinosa na mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Dnevnik Nove TV/Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali